Vliegen met drones

Het vliegen met drones is aan regels gebonden. Geldersch Landschap & Kasteelen volgt hierbij de regelgeving die is opgesteld door de Rijksoverheid (zie rijksoverheid.nl/drones).

Omdat drones ongewenste verstoring teweeg kunnen brengen, is het vliegen met drones boven/bij onze bezittingen in beginsel niet toegestaan. In bepaalde individuele gevallen kan hiervan worden afgeweken en toch toestemming worden verleend. U kunt een verzoek voor toestemming indienen bij de betreffende kasteelbeheerder of boswachter. Indien toestemming verleend wordt, zal er een schriftelijke overeenkomst met u worden afgesloten.

De contactgegevens van onze kasteelbeheerders en boswachters vindt u hier.

Overigens geldt voor een aantal gebieden in Nederland een algeheel vliegverbod voor drones. Voor vliegen in deze gebieden wordt hoe dan ook geen toestemming verleend. Bekijk een kaart met no-fly zones.

Hattem landschap
© Ronald Oost
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.