Wekeromse Zand Stuifzand
Wekeromse Zand IJzertijdboerderij
Wekeromse Zand bomen

Het Wekeromse Zand is een van de laatste grote stuifzandgebieden van Nederland. Het landschap is zeer afwisselend en het is een plek waar bijzondere mossen, planten en dieren voorkomen.

Wekeromse Zand weiland

Routes

In het gebied zijn twee gemarkeerde wandelroutes uitgezet:

  • Rode route: 6,5 km
  • Blauwe route: 2 km

Vanaf de ijzertijdboerderij begint de ‘Celtic fields-route’ van ongeveer 2,5 kilometer. De route loopt langs een veld met Germaanse akkertjes en een put. Onderweg krijg je informatie over het leven van onze voorouders op deze plek.

Wil je deze routes met interessante achtergrondinformatie op je telefoon ontvangen, vraag de routes dan aan via onderstaande rode button.

Praktische informatie

Startpunt

Rode en blauwe route
Parkeerplaats aan de Vijfsprongweg 70
Vijfsprongweg 70
6741 JB Lunteren

Routebeschrijving via Google

Startpunt

Rode route, punt 5
Parkeerplaats Wekeromse Zand
Hoeverweg
Wekerom

Routebeschrijving via Google

Toegankelijkheid

Vanwege het stuifzand is de route ongeschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Openbaar vervoer

Kijk op www.9292.nl voor de mogelijkheden.

Honden verboden

Vanwege de moeflons mogen honden het Wekeromse Zand niet in, ook niet aangelijnd.

Horeca

De Lunterse Boer
Boslaan 87
6741 KD Lunteren

Restaurant De Goudsberg
Hessenweg 85
6741 JP Lunteren

Café-Restaurant Hent uut Zaand
Vijfsprongweg 32-36
6733 JJ Wekerom

8 Beoordelingen 4.375 sterren
4.4 / 5

4 sterren

Hele mooie omgeving. Rode route was verwarrend volgens de gedownloade info. Gelukkig foto van het bord op de parkeerplaats gemaakt en zo hebben we 'm wel ongeveer gelopen. Maar zeker een aanrader vanwegen het gevarieerde landschap

4 sterren

Het is een mooie gevarieerde route. Bos, heide, glooiend landschap en de zandverstuiving. Als je bij de ijzertijdboerderij begint is het beginpunt even zoeken. Maar verder prima aangegeven.

5 sterren

Wat een prachtig gebied! Als je aan de noord-kant begint loop je eerst door het bos. Natuurlijk duik je even de wildkijkhut in maar wij zagen geen wild. Iets verder kom je de vennetjes en heb je uitzicht op de grote zandverstuivingen. De rode route was goed te vinden, de witte route beetje puzzelen. Volgende dag ook nog bezoek gebracht aan de ijzertijd boerderij en de spieker: prikkelt je fantasie over die tijd

5 sterren

Zeer fraai gebied! Vanaf de parkeerplaats bij de ijzertijdboerderij eerst de wandelknooppunten 36 naar 38 volgen om op de rode route uit te komen. Op het bord bij de parkeerplaats zie je de andere nummers die je kunt volgen voor diverse lengtes van je rondje.

4 sterren

Het is mij totaal niet gelukt de rode en/of de blauwe route te vinden. Wij hebben geparkeerd bij de IJzertijd boerderij en troffen daar een groot bord met een wirwar van wandelingen waarbij het ons niet duidelijk werd waar welke wandeling op te pikken. Uiteindelijk hebben we met wat moeite het Valkschepad (klompenpad) gelopen maar door manco's in de bewegwijzering verliep dat ook moeizaam. Uiteindelijk kwam het goed toen ik een GPX-file vond en dat op mijn telefoon kon zetten. Prachtig gebied, prachtig gewandeld maar aan de bewegwijzering is nog een heleboel te verbeteren naar ons idee. M. vr. groeten, Peter

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Routes Wekeromse Zand

Vraag route aan

Ontvang de route

Je ontvangt de route per e-mail. Zo heb je de route altijd bij de hand. Wel zo makkelijk!
Wekeromse Zand IJzertijdboerderij
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.