Klooster Hulsbergen grote boom
Klooster Hulsbergen speenkruid
Klooster Hulsbergen water

Het Kloosterpad ‘In het spoor van de fraters’ brengt je door natuurgebied Klooster Hulsbergen. In 1407 vestigden zich hier de eerste volgelingen van Geert Groote, de grondlegger van de Moderne Devotie. De fraters bouwden er het fraterhuis St. Hieronymus, in de volksmond het klooster Hulsbergen genoemd.

Klooster Hulsbergenbos

Route

In het gebied is een gemarkeerde wandelroute uitgezet:

  • Route Kloosterpad: 3,5 km

Wil je deze route met interessante achtergrondinformatie op je telefoon ontvangen, vraag de route dan aan via onderstaande rode button.

Praktische informatie

Startpunt

Parkeerplaats van bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld

Routebeschrijving via Google

 

Startpunt

Parkeerplaats aan de Kloosterweg
8191 JB Wapenveld

Routebeschrijving via Google

Toegankelijkheid

De (onverharde) wandelpaden zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers, rollators en kinderwagens.

Openbaar vervoer

Kijk op www.9292.nl voor de mogelijkheden.

Honden aangelijnd

Je hond is aangelijnd welkom op wegen en paden.

Er geldt een maximum van 2 honden per begeleider.

Horeca

Diverse gelegenheden in Wapenveld.

4 Beoordelingen 3.5 sterren
3.5 / 5

4 sterren

Op tweede Pinksterdag deze route gelopen. Het was even zoeken bij de molen, waar we de auto geparkeerd hadden, om de route op te pakken. We hebben ergens een aanwijzing gemist, want we hebben de bijzondere Maria beuk niet gezien. Door de hoog opgeschoten varens hebben we waarschijnlijk een bordje gemist,maar toch de route kunnen volgen. Het is wel zo dat we op een gegeven moment op de kaart niet wisten, waar we waren. We hebben erg genoten van het prachtige fluitconcert; hebben een koekoek gehoord en een eekhoorn gezien.

3 sterren

Verrassend afwisselende wandeling in een mooi landschap. We zijn redelijk ervaren wandelaars en gespitst op de bewegwijzering, maar er mist hier het een en ander waardoor je toch de route niet goed kan volgen. Je vraagt je af "ja, wat nu?" Gelders Landschap; misschien tijd om dit eens te gaan checken?

4 sterren

Wanneer je start bij de parkeerplek (zonder bord P) aan de Kloosterweg zie je, aangekomen bij het kanaal, geen bordjes meer. Ga dan bij kanaal links en pondje over. Eenmaal aan wal direct rechts, langs het kanaal de route vervolgen.

3 sterren

Mooie bos, de route was wel even zoeken als je alleen de paaltje wilt volgen, dus loop met de kaart bij de hand. -Bordje 8 (pijl naar rechts) ontbreekt (paaltje staat er nog wel) -10 is door begroeiing bijna niet zichtbaar -Vóór 4 ontbreekt een bordje rechtdoor bij de kruising.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Route Klooster Hulsbergen

Vraag route aan

Ontvang de route

Je ontvangt de route per e-mail. Zo heb je de route altijd bij de hand. Wel zo makkelijk!
Klooster Hulsbergen water
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.