Zienswijze Lelystad Airport

Hattem vogel
© Aalt van Tongeren

Op 25 maart hebben wij samen met Natuurmonumenten, Red de Veluwe, Gelders Particulier Grondbezit en Natuur en Milieu Gelderland een zienswijze ingediend tegen verlening van een natuurvergunning voor Lelystad Airport.

In de zienswijze gaan we in op de vlieghoogtes en de negatieve effecten daarvan op Natura-2000gebieden. In het bijzonder vragen we aandacht voor laagvliegen en het effect op vogels. We stellen ter discussie dat het project in delen is geknipt zodat niet de totale effecten worden beoordeeld. Ook zijn we van mening dat een ADC-toets had moeten plaatsvinden. Verder gaan we in op onjuiste stikstofberekeningen en het onvoldoende meerekenen van stikstofdepositie van verkeer.

Het ministerie komt naar verwachting voor de zomer met een reactie op alle ingediende zienswijzen.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.