Wordt kasteel Doorwerth het leukste uitje van Gelderland?

Het leukste uitje van Gelderland 2023?

We zijn al heel trots dat kasteel Doorwerth tot de TOP 5 mooiste kastelen van Nederland behoort. Nu is het kasteel ook genomineerd voor ‘het leukste uitje van Gelderland’. Help je mee om dit imposante kasteel te laten winnen?

Kasteel Doorwerth is een stoer, middeleeuws kasteel waar je kunt beleven hoe er vroeger op een landgoed werd geleefd. Het is omringd door een moestuin en een boomgaard met schapen en een bijenstal.

Het imposante kasteel is een mooi startpunt voor wandel- en fietstochten door de uiterwaarden van de Rijn en op de bosrijke stuwwal. Na het kasteelbezoek, de wandeling of fietstocht is het heerlijk toeven op het terras van kasteelcafé De Zalmen.

De verkiezing is een initiatief van de ANWB. Op hun website kun je in de categorie Gelderland stemmen en een beoordeling geven. Stemmen is mogelijk tot en met 30 oktober.
Leuk om te weten: onder alle stemmers verloot ANWB vijf dagjes uit, met vijf tickets naar keuze per gezin.

Hoe meer hoe stemmen hoe beter natuurlijk, dus help je mee? Stem hier!

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.