Samenwerking Nationale Postcode Loterij verlengd

Heerlijkheid Beek
© Ton Rothengatter

De Nationale Postcode Loterij heeft de samenwerking met LandschappenNL verlengd voor een periode van vijf jaar.

Sinds 1996 ontvangt LandschappenNL jaarlijks een bijdrage voor de bescherming van natuur en landschap, het behoud van cultureel erfgoed samen met vele vrijwilligers.
De provinciale Landschappen en de provinciale Landschapsbeheerorganisaties kunnen dankzij deze steun inspelen op kansen die zich voordoen om natuur, landschap en erfgoed veilig te stellen. Daarnaast is er ruimte om door steun van de Postcode Loterij bijzondere projecten uit te voeren die anders niet makkelijk zijn te realiseren.

De afgelopen jaren zijn er door de provinciale organisaties een scala aan projecten gerealiseerd. Geldersch Landschap & Kasteelen werkten onder andere aan het verbeteren waterkwaliteit in diverse gebieden, herstel van landgoed Duno en de aanpak van de erosie problematiek in het Kastanjedal van Heerlijkheid Beek dankzij deze samenwerking. En we mogen de komende vijf jaar door om nog meer natuur, landschap en erfgoed veilig te stellen voor de toekomst.

We bedanken de Loterij en in het bijzonder de deelnemers die dit mogelijk maken!

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.