Prachtige Achterhoekse natuur in BuitenGewoon

Tegen de Duitse grens, achter Winterswijk, liggen een paar prachtige kleine natuurpareltjes. Zo’n 25 jaar geleden was het nog landbouwgrond, maar na het afgraven van de voedselrijke bovenlaag komen daaronder oude zaden tot leven. Zoals het terreintje Masterveld, aan de Kossinkweg, waar rond een kleine poel volop orchideeën groeien en bijzondere soorten zijn opgekomen als moerasrolklaver, kamgras en trilgras. Deze schrale landjes zijn nu nog stapstenen in een boerenlandschap, maar de bedoeling is dat ze op termijn met elkaar worden verbonden.

Onze collega André de Bonte ging voor het programma BuitenGewoon samen met Harm Edens op pad in deze prachtige natuurgebiedjes.

Mis het niet: BuitenGewoon, zaterdag 8 juli op TV Gelderland, vanaf 17.15 uur en ieder uur herhaald.
Alle afleveringen zijn ook online terug te kijken.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.