Poorten GLK-kastelen weer open

Een deel van de kasteelmusea  van Geldersch Landschap & Kasteelen opent dit weekend weer de poorten. De kasteelmedewerkers en vrijwilligers staan te popelen bezoekers weer welkom te heten.

Een blije kasteelmanager Carine van Ketwich Verschuur van kasteel Doorwerth: “Vanaf zaterdag hangen we de vlaggen en banieren weer buiten en is iedereen welkom om te komen genieten van ons unieke Gelderse erfgoed en de verhalen uit het verleden”. Ook kasteelmanager Annette Zeelenberg van kasteel Ammersoyen haalt opgelucht adem: “We hebben zoveel plannen voor dit seizoen en zoveel moois om te laten zien. Dat kan nu eindelijk weer, helemaal veilig en coronaproof door alle maatregelen die we genomen hebben.“

Reserveren verplicht

Alle kastelen zijn op eigen gelegenheid te bezoeken. Er zijn (nog) geen rondleidingen met gids. Voorafgaand aan het bezoek moet online een tijdslot worden gereserveerd. Dit kan via glk.nl/kastelen. Daar zijn ook per kasteel de openingstijden te vinden.

Op ontdekkingstocht in het verleden

De Geldersche kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is van alles te zien en te beleven zoals een moestuin met vergeten groenten of een park met bijzondere bomen, waterornamenten of bloeiende borders. Het is er altijd heerlijk wandelen.

Elk kasteel uniek

In kasteel Hernen kun je op ontdekkingstocht met de ‘pratende’ lantaarn om zo het middeleeuwse kasteel te ontdekken én – niet te vergeten – de unieke belevenis ‘De Verdwenen Toren’. Kasteel  Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het is omringd door een park met veel bezienswaardigheden. Je kunt op eigen gelegenheid met de IZI Travel app door het hele kasteel. Op kasteel Doorwerth ontmoet je iedere laatste zondag van de maand bijzondere kasteelbewoners én je vindt er nu een speciale expositie met topstukken van B.C. Koekkoek, de beroemdste landschapschilder van de romantiek in Nederland.
Bij kasteel Ammersoyen duik je in het verleden met de bijzondere schervencollectie uit de gracht en in de kasteelkelder zit nu nog een brouwoven verstopt. Maar wie weet hoe het er daar over een poosje uitziet? Het kleine maar fijne huis Zypendaal, een buitenplaats uit de 18de eeuw in het gelijknamige park in Arnhem, heeft een nieuwe routing en een vernieuwd souterrain.

Vanaf 1 april zijn bezoekers weer van harte welkom om kasteel Cannenburch en huis Verwolde te komen ontdekken.

Kortom, er is meer dan genoeg te beleven in ons mooie Gelderland. Boek alvast jouw ticket.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.