Plannen herinrichting Hoevelakense Bos

De gemeentes Nijkerk en Amersfoort en Geldersch Landschap & Kasteelen werken al geruime tijd aan een plan voor het Hoevelakense Bos. Doel is om de natuur en cultuurhistorische waarden op het monumentale landgoed te behouden.

Landgoed Hoevelaken bospad
© Christian Biemans

Verlichting monumentaal landgoed

Een van de beoogde maatregelen is het scheiden van de diverse groepen recreanten. Het GLK landgoed Hoevelaken wordt het bos voor recreatief wandelen. Wandelaars met aangelijnde honden, ruiters en fietsers krijgen de ruimte buiten landgoed Hoevelaken, op naastgelegen grond. Daar komen mooie slingerende paden. Een apart losloopgebied voor hondeneigenaren krijgt een plek aan de westzijde. Ook aan de oostzijde worden nieuwe bossen aangelegd.

Ontsluiting

In de plannen is veel aandacht voor het in goede banen leiden van de bezoekers. De parkeerplaats aan de Boslaan verdwijnt. Er komen twee nieuwe parkeerplaatsen in het westen en oosten van het gebied. Het ruiterpad in de Boslaan wordt opgeheven; daar is de monumentale Boslaan te kwetsbaar voor. In het oostelijk deel is ruimte voor een nieuw ruiterpad.

De plannen zijn te bekijken op de website van de gemeente Nijkerk.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.