Koninklijke onderscheiding voor Jorien Jas

Onze oud-collega Jorien Jas ontving op 29 juni 2024 een Koninklijke onderscheiding voor haar bijzondere inzet voor de geschiedenis en het erfgoed in Gelderland. Op kasteel Biljoen werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Jorien Jas ontvangt koninklijke onderscheiding
© Ton Rothengatter

Jorien Jas heeft zich altijd ten volle ingezet om de geschiedenis van Gelderland voor een breed publiek tot leven te brengen. Vanuit de overtuiging dat kennis over je directe leefomgeving ook bijdraagt aan de waardering daarvan. Met haar vele publicaties in tijdschriften en  boeken, haar lezingen, presentaties, podcasts en televisie-uitzendingen is de Gelderse geschiedenis meer bekend en toegankelijk gemaakt. Voor onze donateurs was ze een bekend gezicht.

Als conservator bij GLK droeg ze meer dan 25 jaar bij aan het behoud van waardevol Gelders erfgoed onder meer door de museale collectie op de opengestelde kastelen en huizen in goede conditie te houden en te presenteren aan het publiek. Zij werkte mee aan wetenschappelijke publicaties, waaronder de standaardwerken “Kastelen in Gelderland” en “Biljoen, kasteel, bewoners, landgoed”.

Daarnaast deelde ze haar kennis en kunde door deelname aan het bestuur van de Brantsen van de Zyp stichting, de Verenigingsraad van Hendrick de Keyser Monumenten en Vereniging Gelre.

Namens alle medewerkers feliciteren we Jorien Jas van harte met haar welverdiende Koninklijke onderscheiding!

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.