Het onderduikverhaal van een 4-jarig jongetje

Op kasteel Cannenburch is het onderduikverhaal van Jits van Straten tot leven gebracht en te zien tot en met 26 mei.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog  moest Jits als vierjarig jongetje onderduiken. Het is dan 1942 en het leven van de Joden in Nederland wordt steeds gevaarlijker. Jits van Straten komt samen met zijn ouders terecht op de Veluwe, waar hij en zijn vader in een onderduikershol kunnen verblijven. Maar terwijl zij zich ondergronds schuilhouden, gaat de jacht op hen en vele andere Joden bovengronds verder. En het gevaar ligt overal op de loer.

Tentoonstelling
Nu, bijna tachtig jaar later, is het onderduikershol waarin Jits van Straten en zijn familie verbleven, teruggevonden en opgegraven in een gebied van GLK. GLK brengt daarom met dank aan vele vrijwilligers en studenten van Saxion dit verhaal tot leven met een kleine tentoonstelling in het Bouwhuis, te vinden links naast kasteel Cannenburch in Vaassen. Kom en beleef het unieke verhaal van Jits van Straten: het vierjarige jongetje dat voor zijn leven moest schuilen in een onderduikershol op de Veluwe.

De entree is gratis en de tentoonstelling is te bezoeken tot en met 26 mei 2023 tijdens de openingsuren van het kasteel.

Meer informatie en een bijzonder podcast

Nb. Op 6 en 7 mei 2023 is de tentoonstelling gesloten.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.