GLK ondersteunt speelterras Rijnstate

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat natuur goed is voor de gezondheid. Contact met de natuur zorgt voor meer geluk en vermindert stress. Het bevordert vitaliteit, creativiteit en stimuleert ontmoetingen tussen mensen. Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) beheert al meer dan 90 jaar natuurgebieden en erfgoed door heel Gelderland en zag de behoefte aan frisse lucht, aan beweging en aan natuurbeleving afgelopen decennia alsmaar groter worden.

Ook in de zorg neemt de aandacht voor groen in relatie tot herstel en algemeen welbevinden toe. GLK ondersteunt dan ook als één van de Arnhemse partners het speelterras voor het Rijnstate Centrum voor Vrouw en Kind. Dit doen we door een schenking van een speelobject in de vorm van een kasteel en het leveren van informatie, zodat de kinderen en hun ouders op een speelse manier meer te weten komen over de natuur in en om Arnhem.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.