Wandelen

Routes

In het gebied zijn twee gemarkeerde wandelroutes uitgezet:

  • Rode route: 2 km vanaf kasteel Hernen, door dichte loofbosjes en lanen en langs weilanden
  • Gele route: 2 km door het Hernense Bos, langs de Hernense Molen en het Hernense Ven
Paaltjesroutes Hernen

Trage tochten

De nieuwste wandelroute rondom kasteel Hernen is door Rob Wolfs van Trage Tochten uitgestippeld: ‘Voor Kasteel Hernen ben ik uitgegaan van een aaneenschakeling van kleine lussen. De wandeling is met de kaart of tekst gemakkelijk te doen. Waar vroeger rivier(takk)en van de Maas kronkelden, wandelen we nu in een licht glooiend landschap van kleine bosjes, bomenlanen en graslanden op oude rivierduinen. In een gebied boordevol cultuurhistorie van landgoederen met kasteel, landhuis, boerderijen, beltmolen en kerken(paden). De route start en eindigt bij Kasteel Hernen.’

 

De route is te belopen in een variant van 2 uur (8 km) of 4 uur (16 km) en beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

The route is available in dutch, german and english.

Bezoek Kasteel Hernen

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.