Meer collectie Gelderland

…zoals portretten door Nicolaes Maes en Ferdinand Bol. Natuurlijk ontbreken harnassen en ander wapentuig niet. Tot de oorspronkelijke inboedel behoren enkele smeedijzeren kandelaars en vuurkorven uit de periode dat het kasteel in gebruik was bij de Johanniter Orde in het begin van de 20ste eeuw. Ook is er een kleine archeologische collectie te zien.

De Nationale Bosbouwcollectie bestaat uit een grote verzameling bosbouwgereedschappen uit de 19de en 20ste eeuw.

 

Collectie Gelderland

Het Nederlands Jachtmuseum

De collectie van Het Nederlands Jachtmuseum bevindt zich in kasteel Doorwerth en omvat allerlei objecten die (de geschiedenis van) het jachtbedrijf inzichtelijk maken, zoals prenten, schilderijen en voorwerpen met betrekking tot de techniek van het jagen.

Museum Veluwezoom

Museum Veluwezoom beheert en exposeert een bijzondere collectie 19de- en 20ste-eeuwse schilderkunst, met name van de kunstenaarskolonie in Oosterbeek (circa 1840-1880) en van de schildersvereniging ‘Pictura Veluvensis’ (circa 1900-1930).

Een bezoek aan het museum is onderdeel van het kasteelbezoek.

Bezoek Kasteel Doorwerth

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.