Pontjesdagen

Combineer tijdens de Pontjesdagen je fietstocht met een bezoek aan kasteel Ammersoyen. Met de Pontjesdagen Voordeelpas krijg je 25% korting op de entree.

Al fietsend beide oevers van de Maas ontdekken: heen en weer tussen de Brabantse en Gelderse zijde. Dat doe je tijdens de Pontjesdagen op 10, 11 en 12 mei 2024. Over maar liefst 160 km Maasoever tussen het Land van Cuijk en de Biesbosch is er – met tal van bijzondere locaties, dorpen, steden en niet te vergeten 20 veerpontjes – van alles te beleven. Combineer je fietstocht met een bezoek aan kasteel Ammersoyen.

Je kunt in kasteel Ammersoyen zelf de duur van je bezoek bepalen, bijvoorbeeld door de korte hoofroute langs de hoogtepunten te volgen. Ideaal voor tijdens een fietstocht. Onderweg ontdek je de geheimen van het kasteel én de mythen over de middeleeuwen. Sluit je bezoek af met een drankje of lunch op het terras van het Koetshuis.

Nieuw is dit jaar de Pontjesdagen Voordeelpas, waarmee je van verschillende voordelen geniet. Op vertoon van de pas kun je onbeperkt de Maas over met de deelnemende veerponten. Ook profiteer je van leuke (kortings)acties bij verschillende ondernemers. Bij kasteel Ammersoyen krijg je met deze pas 25% korting op de entree.

Meer informatie over de Pontjesdagen

Datum: 10, 11 en 12 mei

Horecagelegenheid Het Koetshuis is ook geopend tijdens de Pontjesdagen.

Praktische informatie

Tickets

  • Volwassenen € 14,50
  • Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00
  • Kinderen t/m 3 jaar Gratis
  • Museumkaarthouders (op vertoon van pas) Gratis
  • Donateurs
  • GLK Gratis

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
T 073 59 49 582
ammersoyen@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens evenementen gelden de parkeertarieven van het betreffende evenement.

Op het parkeerterrein is een laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.

Bereikbaarheid

Kasteel Ammersoyen is goed bereikbaar via de A2, afrit 19 Ammerzoden. Kijk voor mogelijkheden met het openbaar vervoer op www.9292.nl.

Horeca in Koetshuis

Op de voorburcht van kasteel Ammersoyen is horecagelegenheid Het Koetshuis gelegen. Hier kun je terecht voor koffie of een lunch, maar ook voor feesten en partijen. Het Koetshuis beschikt over een terras met prachtig uitzicht op het kasteel.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Ammersoyen.

Pontjesdagen

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.