Toegankelijkheid

Kastelen zijn in oorsprong gebouwd om het de vijand zo lastig mogelijk te maken om binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Ammersoyen. 

Slecht ter been

Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen deelnemen aan het ‘Rondje Ammersoyen’. Tijdens deze wandeling van 45 minuten rondom het kasteel vertelt een gids meer over de geschiedenis van het kasteel. Het pad dat wordt bewandeld is rolstoeltoegankelijk.   Bekijk de activiteiten kalender wanneer het Rondje Ammersoyen geprogrammeerd wordt. Voor groepen is het Rondje Ammersoyen op aanvraag beschikbaar. 

Er zijn 2 invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Vanaf daar is het circa 300 meterlopen naar het kasteel. Mindervaliden kunnen ook afgezet worden tot voor aan de brug van het kasteel. 

De entree bevindt zich in de kelderverdieping van het kasteel en is slecht toegankelijk. Wel is er gelegenheid om onder begeleiding (van een medewerker) via de bordestrap op de binnenplaats het kasteel te betreden. Deze trap telt 10 goed begaanbare treden en er is een trapleuning aanwezig. U heeft dan toegang tot de hele hoofdverdieping met de meest representatieve ruimtes van het kasteel. Er zijn loopkrukjes beschikbaar.

Er zijn toiletten aanwezig in het kasteel en in horecagelegenheid Het Koetshuis. Dit zijn geen invalidentoiletten. De toiletten in Het Koetshuis zijn echter ruim opgezet.

Kleine kinderen mee

Buggy’s en kinderwagens mogen niet mee het kasteel in. Deze kunnen in de entree van het kasteel of op de binnenplaats geplaatst worden. Een kind mag in een draagzak het kasteel in.

Er zijn kluisjes aanwezig in de entree.
Er is momenteel nog geen baby-verschoonplek aanwezig.

Visuele of auditieve beperking

Visuele beperking
Het kasteel heeft smalle muurtrappen met ruim 300 tredes en veel ongelijkvloerse ruimtes. Om die reden raden we slechtzienden aan om met een begeleider te komen. De begeleider heeft dan gratis toegang. Natuurlijk zijn blindengeleidenhonden of andere officiële hulphonden toegestaan.

Auditieve beperking
Alle zalen zijn voorzien van QR codes die met een smartphone gescand kunnen worden voor meer informatie. 

Kastelen bezoeken met je oren

Podcastmaker Ferry Molenaar bezoekt zeven Gelderse kastelen en tekent daar de meest bijzondere verhalen op. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal, welke door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap & Kasteelen op een beeldende manier wordt besproken. 

Bezoek Kasteel Ammersoyen

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.