Historische proeverij & belevenislezing

Historische proeverij met belevenislezing en moestuinbezoek

** UITVERKOCHT**

Op donderdag 5 september ben je van harte welkom op Kasteel Doorwerth voor een belevenislezing met een historische proeverij van gerechtjes uit de geschiedenis van de Gelderse kasteelkeuken georganiseerd door eet!verleden.  

Oprichter van eet!verleden is culinair historica Manon Henzen. Met eet!verleden combineert Manon haar passies geschiedenis en koken. Manon wil mensen inspireren met de heerlijke ingrediënten en recepten die verloren zijn gegaan. Dit doet zij door het ontwikkelen van onder andere online historische kookcursussen, kookworkshops, kookreizen, lezingen, kookboeken en artikelen. 

Je wordt een middag lang ondergedompeld in de eeuwenoude eetcultuur van het kasteel. De rondleiding voert onder andere langs de keuken, voorraadkamers, eetkamer en natuurlijk de kasteelmoestuin. 

Tijdens de belevenislezing en proeverij vertelt Manon je over de eetgeschiedenis van het kasteel met speciale aandacht voor gezonde voeding en levensstijl van kasteelbewoners.

Deze activiteit zal ook plaatsvinden en op vrijdag 6 september op kasteel Rosendael en op zaterdag 7 september op huis Verwolde. 

Praktische informatie

Wanneer

  1. do. 5 september 2024

    14.00 – 17.00 uur

Tickets

  • Volwassenen € 49,50

Locatie

Kasteel Doorwerth

Fonteinallee 2b
6865 ND Doorwerth
T 026 33 97 406 (bereikbaar tijdens openstellingstijden kasteel)
doorwerth@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens activiteiten kan een parkeervergoeding gevraagd worden.

Bereikbaarheid

Eigen vervoer
Kasteel Doorwerth is goed bereikbaar via de A50 en de A12.

Openbaar vervoer
Doorwerth is per bus te bereiken vanaf station Arnhem. Vanaf de bushalte in Doorwerth Winkelcentrum de Weerd of bushalte Heveadorp Veerweg is het ongeveer een kwartier lopen. Meer informatie: www.9292.nl.

Horeca in ‘De Zalmen’

In de voorburcht is het gezellige en sfeervolle Kasteelcafé De Zalmen gevestigd. Je bent er van harte welkom voor de lunch, koffie, thee, een hapje en een drankje.
Geopend dinsdag tot en met zondag dag van 10.30-17.00 uur.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Doorwerth.

Historische proeverij & belevenislezing

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.