Gelderland – De hertoginnen van Gelre (6+)

Ontdek de Hertoginnen van Gelre: een spannend muziekavontuur voor het hele gezin op echte Gelderse kastelen

De hertoginnen van Gelre (6+)
Ontdek de geschiedenis van Gelre en ontmoet de dappere en slimme hertoginnen van Gelre! In deze bijzondere familievoorstelling nemen het Escher Quintet en het Oosterdok Strijktrio samen met René Arendsen (bekend als Ridder van Gelre bij Omroep Gelderland) als verteller je mee op een muzikaal avontuur vol geschiedenis en verhalen.

Het verhaal
Vaak lijkt het alsof de geschiedenis alleen vol zit met heldendaden van mannen, maar niets is minder waar! Deze voorstelling brengt de verhalen van de sterke en ondernemende hertoginnen van Gelre tot leven. Zij waren echte powervrouwen die oorlogen voerden, de politiek domineerden en vaak belangrijker waren dan hun echtgenoten. Het is hoog tijd om hun verhalen in het licht te zetten!

De locaties
Wat deze voorstelling extra bijzonder maakt, is dat het wordt opgevoerd op echte kastelen waar de hertoginnen en hun families vroeger ook echt hebben geleefd. De sprookjesachtige kastelen en de sfeervolle muziek vormen samen een magisch geheel dat je meeneemt naar de tijd van ridders en jonkvrouwen.

Waarom komen kijken?
Wie deze voorstelling bezoekt, leert op een leuke en spannende manier over de rol van vrouwen in de geschiedenis en ontdekt de fascinerende verhalen van de hertoginnen van Gelre. Het is een avontuur voor jong en oud die je kijk op de geschiedenis van Gelre voor altijd zal veranderen.

Kom en beleef het avontuur
Bereid je voor op een onvergetelijke reis terug in de tijd met de hertoginnen van Gelre. Een voorstelling vol spannende verhalen, prachtige muziek en echte kastelen wacht op jou en je gezin. Mis het niet en ontdek de heldinnen van de middeleeuwen!

Het Oosterdok Strijktrio bestaat uit
Ernst Jan Vos – viool
Liselot Blomaard – altviool
Renate Apperloo – cello

Het Escher kwintet bestaat uit
Marina Manterola – fluit
Alba García – viool
Alejandro Rodriquez – altviool
Martin Álvarez – cello
Maria Palma – harp

Dinsdag 30 juli speelt de voorstelling op kasteel Rosendael en vrijdag 2 augustus op kasteel Hernen

Praktische informatie

Wanneer

  1. do. 1 augustus 2024

    19.00 – 20.00 uur

Tickets

  • Volwassenen € 22,50
  • jongeren tot 18 jaar € 10,00

Locatie

Kasteel Doorwerth

Fonteinallee 2b
6865 ND Doorwerth
T 026 33 97 406 (bereikbaar tijdens openstellingstijden kasteel)
doorwerth@glk.nl

Parkeren

Parkeren is gratis. Tijdens activiteiten kan een parkeervergoeding gevraagd worden.

Bereikbaarheid

Eigen vervoer
Kasteel Doorwerth is goed bereikbaar via de A50 en de A12.

Openbaar vervoer
Doorwerth is per bus te bereiken vanaf station Arnhem. Vanaf de bushalte in Doorwerth Winkelcentrum de Weerd of bushalte Heveadorp Veerweg is het ongeveer een kwartier lopen. Meer informatie: www.9292.nl.

Horeca in ‘De Zalmen’

In de voorburcht is het gezellige en sfeervolle Kasteelcafé De Zalmen gevestigd. Je bent er van harte welkom voor de lunch, koffie, thee, een hapje en een drankje.
Geopend dinsdag tot en met zondag dag van 10.30-17.00 uur.

Toegankelijkheid

We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Doorwerth.

Gelderland – De hertoginnen van Gelre (6+)

Boek hier uw ticket
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.