Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
oktober 2018

In het meest kleurrijke seizoen van het jaar kan het guur zijn, maar vaak zijn er ook heerlijk zonnige dagen. Ideaal om eropuit te trekken en te genieten van een stevige wandeling, kasteelbezoek en een warm drankje.

7 tips voor een heerlijke herfst

herfstkleuren op landgoed Mariëndaal

De herfst is perfect om er lekker op uit te trekken. De bladeren hebben de mooiste tinten, de opengestelde kastelen bieden sfeervolle activiteiten en na een stevige wandeling buiten kun je heerlijk bijkomen met een grote mok warme chocolademelk. Voor jong en oud hebben we de beste tips verzameld om een heerlijke herfst te beleven, weer of geen weer.

 

Wat je zeker moet doen deze herfst.

Restauratoren aan het werk

restauratoren aan het werk

Bij het behoud van onze kostbare collectie zijn verschillende restauratoren betrokken. Meestal vinden hun werkzaamheden achter de schermen plaats. Overmorgen niet! Kom kijken als de restauratoren bezig zijn in kasteel Cannenburch. Experts op het gebied van meubels, schilderijen en textiel zijn aan het werk. Zij geven graag meer informatie. En als kers op de taart kan het prachtig geschilderde mansportret uit 1632 worden bewonderd, terug na restauratie. Het behoorde vanouds tot de inboedel van het kasteel. Donderdag 11 oktober van 12 uur tot 17 uur.

Alles over kasteel Cannenburch.

Paddenstoelen spotten

kleverig koraalzwam

Voor veel mensen zijn ze het symbool van de herfst: paddenstoelen. Hoewel ze in alle jaargetijden voorkomen, is oktober de maand bij uitstek. Maar waar kun je veel verschillende of bijzondere soorten zien? En welke functie hebben paddenstoelen eigenlijk in het bos? Wij vroegen het Hans Keppel, paddenstoelendeskundige en gids bij vele paddenstoelenexcursies van GLK. Binnenkort zelf op pad?

Lees dan eerst dit artikel.

Riddertijd!

ridders in actie bij kasteel Ammersoyen

Dit weekend laten ridders met hun jonkvrouwen de riddertijd herleven in kasteel Ammersoyen. Er is van alles te doen: een harnas passen, wapens bekijken in de ridderzaal, naar verhalen luisteren. Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten uit lang vervlogen tijden en een paar keer per dag laten de ridders zien hoe een echt zwaardgevecht eraan toeging. De gezellige taveerne onderin het kasteel is geopend voor een drankje en een versnapering.

Familie evenement Riddertijd!

TV-serie Ridders van Gelre ook bij GLK

Ridders op de gracht bij kasteel Rosendael

Ridders Bas en René gaan ook deze herfst weer op onderzoek naar de opkomst, de glorie en de ondergang van het Hertogdom Gelre. En hoe! Dit keer gaan de ridders achter de dames aan, een zoektocht naar de ontrafeling van het Geheim van de Hertogin. Daarbij worden veel bijzondere plekken aangedaan, waaronder enkele GLK gebieden zoals landgoed Staverden, de kastelen Rosendael, Hernen en het minder bekende Goudenstein. Te zien maandagavond om 17.20 uur op TV Gelderland.

Kijk de eerste uitzending terug.

Powered by Aan Zee