Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief

Het is volop herfst. Een heerlijke tijd om buiten uit te waaien en daarna binnen op te warmen, bijvoorbeeld in één van de nog opengestelde kastelen of bezoekerscentra. Of om thuis te genieten van het prachtige boek over alle Gelderse kastelen.

1e exemplaar Kastelen in Gelderland overhandigd aan gedeputeerde

boekpresentatie

Willem van Gulik, hertog van Gelre, kwam 5 september naar het kasteel met in zijn gevolg de hertogin, zijn herauten en andere figuren uit zijn hofhouding. Hij overhandigde het eerste exemplaar van het boek Kastelen in Gelderland aan gedeputeerde Annemieke Traag. Met bijna 390 kastelen is Gelderland dé kastelenprovincie van Nederland. Al deze kastelen met een middeleeuwse oorsprong zijn opgenomen. Prachtige illustraties maken het boek tot een kleurrijk en afwisselend geheel.

Bestellen bij uitgeverij Matrijs.

Ruilverkaveling Winterswijk Oost biedt mooi resultaat voor GLK

landschap winterwijk

In het najaar van 2012 heeft de stuurgroep Herinrichting Winterswijk-Oost de herverkaveling in Winterswijk een nieuwe impuls gegeven. Grondeigenaren en -gebruikers hebben zelf in diverse werkbijeenkomsten het ruilplan gemaakt. Daarbij is GLK ook betrokken. Voor de drie deelgebieden Woold, Brinkheurne-Kotten en Ratum-Henxel zijn ca 450 ha aangewezen om van eigenaar te wisselen. De resultaten van deze verkaveling zijn voor GLK positief verlopen. Het maakt het ons mogelijk om een aansluiting tussen natuurgebieden te realiseren en waardevol cultuurhistorisch landschap te behouden. Daarnaast wordt in het gebied de landbouwstructuur flink verbeterd. De feestelijke afronding van de snelle verkaveling vond plaats tijdens de collectieve aktepassering op 17 oktober.

Educatief boswachter Frans neemt afscheid

boswachter Duermeijer tijdens een paddenstoelenexcursie

Het laatste weekend van oktober liep educatief boswachter Frans Duermeijer onder brede belangstelling zijn laatste wandelexcursies. De begeesterde boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen gaat met pensioen. De door Duermeijer opgezette natuureducatie is een belangrijk onderdeel geworden van de activiteiten van GLK. Het hele jaar door vinden er bijna 200 (thema)excursies plaats waar duizenden mensen aan deelnemen. Variërend van korte tot lange wandelingen, fietstochten, kinderexcursies, het luisteren naar burlende herten tot het zoeken naar paddenstoelen. Boswachter Ter Horst en vrijwillig natuurgidsen zetten het succesvolle programma voort.

Lees meer over het afscheid van Frans Duermeijer.

Powered by e-Vision