Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
28 juni 2019

De zomer is begonnen… en hoe! Veel mensen en dieren zoeken verkoeling onder bomen en bij of in het water. Gelukkig zijn natuurgebieden, tuinen en parken fijne plekken om te vertoeven. En is het wat koeler? Dan is er in dit jaargetijde veel te doen op talloze mooie plekken in Gelderland!

Zomer in Gelderland

edelherten

Het is zomer en dat betekent zon, lange avonden en meer vrije tijd. Hoe kun je die nu fijn besteden in Gelderland? Wij hebben de leukste tips op een rijtje gezet. Variërend van de koelte opzoeken tijdens een boswandeling of fietstocht, buitentheater op een unieke plek, joie de vivre op Gelderse kastelen of wild kijken. Er is voor ieder wat wils!

Naar de tips.

Een bos vol verhalen

boswachter Sabine Wolters in landgoed Waardenburg en Neerijnen

Landgoed Waardenburg en Neerijnen ken je misschien van een mooie wandeling over de dijk en door het parkbos, dat kasteel Waardenburg en huis Neerijnen verbindt. Maar dat is nog niet alles. Met wat geduld zijn ook vele diersoorten te zien, die hier hun leefgebied hebben. Boswachter Sabine Wolters neemt ons mee naar de prachtige natuur van dit bijzondere plekje in het Gelderse rivierengebied om watervogels, reeën, vossen te spotten in de uiterwaard.

Bekijk de video.

Culturele Zomer op Ammersoyen

kasteel Ammersoyen-expositie Kunst_Kiezel_en_Klei

Het Cultuurfestival Bommelerwaard brengt de hele zomer evenementen rondom cultuur, natuur en kunst. Ook in kasteel Ammersoyen is drie maanden lang veel te beleven met onder meer een overzichtstentoonstelling van atelierroute 'Kunst, Kiezel & Klei' door ruim vijftig kunstenaars. Daarnaast zijn er drijvende kunstwerken van 'Pracht in de Gracht', de theatervoorstelling 'Dromen van Vrijheid', een expositie van schatkistjes door scholieren en kunstworkshops voor kinderen. 

Bekijk het veelzijdige programma.

Beleef BuitenGewoon

Buitendag BuitenGewoon

BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, viert haar 20 jarig bestaan. Op zaterdag 6 juli vindt een natuurfestijn plaats op het terrein van Buitenplaats Beekhuizen in Velp. Daar kunnen bezoekers zich onderdompelen in lezingen, workshops en mini-excursies over natuur gerelateerde thema's. Ook presentator Harm Edens is aanwezig. Om 15.30 uur vindt de uitreiking van de Gelderse Natuurfotowedstrijd plaats. De winnaar krijgt een exclusieve masterclass van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen én een reportage in het magazine Mooi Gelderland van GLK.

Ben jij een echte natuurliefhebber? Meld je aan!

Jong talent in park Rosendael

kasteel Rosendael

Hartje zomer vindt het AMZAF Young Talent Festival plaats in het prachtige park Rosendael in Rozendaal, vlakbij Arnhem. Tussen slingerende landschapspaden en tuinsieraden staan 5 podia waarop de beloftes op gebied van dans, woordkunst, klassiek, jazz, theater en singer songwriters optreden. Zaterdag 6 juli, aanvang 19.00 uur. De kaarten zijn nog tot en met 30 juni tegen het voorverkoop tarief verkrijgbaar.

Bekijk het programma of koop direct kaarten.

Maak vrijblijvend kennis met Landleven

Landleven-magazine-gratis

Houd je ook zo van het buitenleven? De vogels die 's ochtends vrolijk fluiten, de zon die volop schijnt, het heerlijke zomerse gevoel. Lezers van deze nieuwsbrief kunnen nu exclusief gratis kennis maken met Landleven. Het tijdschrift dat volop inspiratie biedt met praktische tuintips, lekkere recepten, buitenwoonreportages, creatieve doe-het-zelf- artikelen en meer.

Vraag nu een gratis proefnummer aan.

Powered by Aan Zee