Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
7 september 2018

Wanneer de nazomer warme dagen brengt en de herfst lonkt, genieten we van buiten zijn. Met groene bossen, open monumenten, de hertenbronst en de gloednieuwe Geldersche kastelen-fietsroute is de activiteitenkeuze groot.

Geldersche kasteelenroute

fietsers

Vanaf nu is er een fietsroute die alle 7 opengestelde kastelen verbindt. De Geldersche kasteelenroute volgt het fietsknooppunten systeem 339 km dwars door Gelderland. Je fietst langs de historische kastelen, door natuurgebieden en kunt afstappen bij lokale aanbieders van streekproducten. Uiteraard kan de route in delen worden gefietst. Daarvoor vind je overnachtingstips op de hele route.
Download de app Fietsnetwerk in de Google Playstore of de App store.

Bekijk alvast de Geldersche kasteelenroute.

Open Monumentendag

huis Scherpenzeel

Zaterdag 8 en zondag 9 september openen vele monumenten hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de activiteiten die georganiseerd worden.
Voor het eerst in vier jaar is Huis Scherpenzeel weer te bekijken. Het oorspronkelijk versterkte huis stamt uit de middeleeuwen en heeft een rijke geschiedenis. In het dorp zijn ook het koetshuis en de kerk een bezoek waard.

Bekijk de opengestelde monumenten bij GLK.

Bronstexcursies

edelhert tijdens de bronst

In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes verzamelen een aantal hindes om zich heen. Dit bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Wil je het burlen ook horen? Tussen 15 september en 6 oktober zijn 12 hertenbronstexcursie gepland naar de wildobservatiepost in het rustgebied van De Dellen bij Epe. Met een beetje geluk krijg je het bronstspektakel ook te zien. Reserveren is noodzakelijk.

Informatie & reserveren.

Routeboekje wandelrondjes

herfstlandschap landgoed Warnsborn

Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers hebben wij een mooi aanbod: de ANWB wandelrondjes verzameld in een handig digitaal boekje. 12 routes door de natuur, in elke provincie één. Met de geselecteerde routes van GLK en onze provinciale collega's plan je mooie wandelingen om optimaal te genieten van de nazomer en herfst in de Nederlandse natuur.

Download het digitale routeboekje.

Powered by Aan Zee