Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
13 februari 2019

Het is altijd fijn om te ontspannen in de natuur of te genieten van kastelen, of Koning winter nu mild of streng is. Speciaal voor de voorjaarvakantie hebben we een veelzijdig excursieprogramma samengesteld.

Winters wandelen

Wekeromse Zand wandelen in de winter

Silhouetten van bomen, kleurrijke vogels tussen de struiken, vergezichten, een landschap gehuld in rijp, mist of een stralende winterzon. Wandelingen in de winter zijn veelzijdig en er valt zoveel te ontdekken. Onze boswachters hebben een gevarieerde serie themawandelingen op het programma staan naar mooie plekjes en met bijzondere verhalen. Ga ook eens mee.

Winterexcursies bekijken.

Er op uit in de voorjaarvakantie

Vossenbroek ven in de winter

In kasteel Doorwerth kunnen bezoekers 'toevallige ontmoetingen' hebben met vroegere bewoners of terug in de tijd met ridder Hendrik van Doorenweerd. In kasteel Hernen speelt een muzikale familievoorstelling op twee zondagmiddagen.
Liever naar buiten? Op veel plekken in de Gelderse natuur gaan boswachters met kinderen en hun (groot)ouders op pad om diersporen te vinden, leuke weetjes over de natuur te horen en natuurlijk een frisse neus te halen.

Naar de activiteitenkalender.

Voor een Groen Gelderland

reeën in het avondrood

Gelderland staat bekend als groene provincie. En daar zijn we trots op! Maar al dat groen is niet vanzelfsprekend. De druk op natuur en landschap is groot en Gelderse groene organisaties maken zich daar zorgen over. Met de provinciale verkiezingen in aantocht zijn wij benieuwd naar de inzet van de politieke partijen. Hoe gaan zij bijdragen aan een groen Gelderland? Wil je meer weten, kom dan woensdagavond 6 maart 2019 naar het verkiezingsdebat Groen Gelderland. Vooraf aanmelden.

Lees meer of meld je aan.

Lenteconcert Cannenburch

kasteel Cannenburch

Als de lente nadert, komen de blazers en strijkers van Groupe Dixx naar kasteel Cannenburch om leven te blazen in het nieuwe kasteelseizoen. Zondag 17 maart spelen zij in de grote ontvangstzaal repertoire van Carl Stamitz gecombineerd met werk van de Roemeense componist Georges Enescu uit de 20e eeuw. Koffiecafé in kasteelkelders vanaf 10.00 uur. Aanvang concert om 11.00 uur. Aansluitend is het mogelijk om het Vaassense kasteel te bezoeken. Entree concert en kasteel € 17,50 per persoon, donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen betalen op vertoon van hun geldige kaart slechts € 12,50.

Meer informatie over het concert.

Unieke natuurreis met SNP

ijsvogels balts

Boswachters en natuurgidsen van 4 natuurbeschermingsorganisaties laten je het unieke en het mooiste van de Veluwe zien. Zo kom je op plekjes die voor anderen onbereikbaar zijn. Na 5 dagen te zijn ondergedompeld in de natuur, keer je met bijzondere verhalen huiswaarts. Deze bijzondere en exclusieve reis organiseert reisorganisatie SNP in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Kroondomein Het Loo en Geldersch Landschap & Kasteelen.
We bieden twee arrangementen aan van elk vijf dagen: één in de noordelijke en één in de zuidelijke Veluwe. Beide met een vertrekdatum in het voorjaar en in het najaar. Bekijk hier alle informatie over de noordelijke etappe en hier over de zuidelijke etappe.

Powered by Aan Zee