Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
4 oktober 2019

Tijdens de herfstvakantieweken is er veel te beleven! Geldersch Landschap & Kasteelen bestaat 90 jaar en daarom pakken we extra uit met tal van activiteiten en excursies voor jong en oud.

Kasteel poort naar natuur

tuin Huis Verwolde in herfstkleuren

Onze 7 opengestelde kastelen worden omringd door prachtige landschappen en natuurgebieden. Vanuit kasteel Doorwerth wandel je zo de stuwwal op met fraaie vergezichten en een indrukwekkende geschiedenis. In de monumentale tuin van huis Verwolde vind je bijzondere bomen en planten. Tijdens een rondleiding vertelt onze hovenier wat er precies te zien is en hoe dit wordt onderhouden samen met vrijwilligers. Ook in het landschapspark van Rosendael is er aandacht voor de bijzondere boomsoorten tijdens een speciale rondleiding. Cultuur en erfgoed krijgen ook speciale aandacht in de Week van het Landschap.

Bekijk alle activiteiten van 12-27 oktober.

Familie activiteiten

kasteel Hernen

Voor kinderen zijn er volop activiteiten in de herfstvakantie. Op de kastelen Ammersoyen en Hernen kun je ontdekken hoe het leven van een ridder er uitzag. Kijk hoe een zwaardgevecht eraan toeging en laat zelf eens zien hoe handig je bent met een middeleeuwse pijl en boog. In kasteel Doorwerth maak je een appelbol van geplukte appels uit de kasteelboomgaard en zoek je de gouden appel bij de appelspeurtocht. Tijdens de KasteelKidsClub middag op Rosendael is er veel te beleven en knutselen. Een spannende én grappige balletvoorstelling van het sprookje de Kikkerkoning is te zien in de grote zaal van kasteel Cannenburch.

 

Naar de Familie activiteiten.

Op zoek naar paddenstoelen

vliegenzwam

Kom ook kennis maken met de wondere wereld van paddenstoelen. Tijdens een herfstwandeling zijn er veel soorten te spotten. Met onze tips ontdek je vele exemplaren.
Onze boswachters weten veel over kleuren- en vormenrijkdom, de functie die paddenstoelen hebben en vertellen interessante weetjes en verhalen tijdens paddenstoelenexcursies.

Paddenstoelenexcursies.

Kastelenfietsroute

kasteel Doorwerth

De unieke 'Landleven Fietst' Kastelenroute op woensdag 16 oktober voert over de prachtige Veluwezoom en laat je kastelen in- en rondom Arnhem ontdekken. De route van ongeveer 40 kilometer volgt een exclusief samengestelde knooppuntenroute. Onderweg kom je natuurlijk langs de kastelen waar diverse activiteiten plaatsvinden. De start is bij kasteel Doorwerth. Een ieder is vrij zelf te bepalen waar je af wilt stappen en hoeveel tijd je daar door wilt brengen.

 

Informatie Landleven Fietst

Er op uit in de herfst

wandelen in het park van landgoed Schaffelaar

De herfstblaadjes kleuren op hun mooist, paddenstoelen schieten de grond uit en dieren verzamelen hun wintervoorraad. Tijd dus voor een heerlijke wandeling! En regent het een keer? Ook in onze stoere kastelen is weer veel te beleven. GLK geeft tips om optimaal te genieten van dit kleurrijke seizoen.

Inspiratie voor de herfst.

Powered by Aan Zee