Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.
12 april 2019

Het is een heerlijke tijd om naar buiten te gaan en te ontdekken wat voor moois er groeit, bloeit, kruipt en kraakt dit voorjaar. Ook valt er weer van alles te beleven in onze kastelen.

Vier het voorjaar

magnolia

De mooiste bloesemplekjes, wandelen op landgoederen waar vogels fluiten en stinsenplanten bloeien, genieten van het fraaie landschap met kastelen, dijken, molens en boomgaarden. Het voorjaar nodigt ons uit om naar buiten te gaan! Voor iedereen die nog wat inspiratie kan gebruiken hebben we een selectie gemaakt.

Bekijk de tips voor een heerlijk voorjaar.

Tips voor Pasen

edelherten

Eropuit tijdens het lange paasweekend? Onze boswachters en kasteelmedewerkers hebben een mooi programma samengesteld. Tegen het prachtige decor van een kasteel kunnen paaseieren - of paashazen -  worden gezocht. Of ontdek het antwoord op hoe Pasen werd gevierd in de Middeleeuwen. Liever de natuur in? Met wat geduld en geluk kun je edelherten en wilde zwijnen spotten vanuit de wildobservatiepost op De Dellen bij Epe. Maak samen met de boswachter een wandeling  over het schilderachtige landgoed Staverden. En op zondagmiddag zetten de vrijwilligers van de Oude Moestuin op landgoed Brakel de poorten open van deze prachtige tuin.

Bekijk alle activiteiten in het Paasweekend.

Magazine GLK viert 90 jaar

speciale editie Mooi Gelderland

In de voorjaarseditie van ons kleurrijke magazine Mooi Gelderland vertellen we over de pareltjes van Gelderland die we met liefde beheren en behouden. Bekende Nederlanders met Gelderse roots leggen uit waarom zij onze gebieden en kastelen een warm hart toedragen. Bij de interviews uit het magazine horen ook korte video's, die op de website te bekijken zijn.
Bent u nog geen donateur en geïnteresseerd in het magazine, vraag dan deze speciale editie aan.

Speciale editie aanvragen.

Kamerscherm komt tot leven

kamerscherm met silhouet vrouw

Aan het eind van de 17de eeuw zijn de kasteelbewoners van Rosendael nauw bevriend met de koning en koningin van Engeland. De band is zo hecht, dat ze worden uitgenodigd om te verblijven in de Londense paleizen. Overladen met geschenken keerden zij na enkele weken weer terug naar huis. Eén van de geschenken is een groot, geborduurd kamerscherm.
Tijdens een filmpresentatie komt het verhaal van het kamerscherm en de historische personages op wel heel bijzondere wijze tot leven. Het is te zien tijdens de rondleidingen in het kasteel Rosendael.

Bezoek kasteel Rosendael.

Festivent

kasteel Ammersoyen

In de tuinen en parken van drie Gelderse kastelen organiseren we dit jaar een nieuw evenement. Tegen de achtergrond van een prachtig kasteel kunnen bezoekers genieten van bijzondere producten, live acts, workshops, werelds eten en meer. Met muziek van singer-songwriters, theater, marktkramen en foodtrucks biedt Festivent vermaak voor jong en oud. Zondag 5 mei is Festivent te gast bij kasteel Ammersoyen, in het Pinksterweekend op zaterdag 15 en zondag 16 juni bij Huis Verwolde en zaterdag 27 en zondag 28 juli bij kasteel Rosendael.
Deze data zijn anders dan in magazine Mooi Gelderland staan aangekondigd.

Kies een kasteel en kijk in de activiteitenkalender.

Powered by Aan Zee