Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.

Nieuwsbrief

In de natuur ruik je het voorjaar en valt veel te genieten met fris jong groen, bloesem en zingende vogels. De opengestelde kastelen zetten hun poorten wijd open voor een veelzijdig lenteprogramma.

Zwerven over de uitgestrekte Loenermark

opening Zwerfkeienroute

De tweede zwerfkeienroute in natuurgebied de Loenermark is op 20 april geopend. Onderweg is het volop genieten van het landschap. U wandelt over mooie bospaden, komt op prachtige uitzichtpunten, ziet afwisselend bos en heide, een vennetje en de rijksmonumentale IJkbasis. De ongeveer 13,5 km lange route is gemarkeerd met gele pijlen op keien en begint bij de schaapskooi aan de weg de Droefakkers in Loenen. De route loopt door gebieden van Geldersch Landschap & Kasteelen, Landgoed Groenouwe en Natuurmonumenten. Stichting Vrienden van de Loenense Bossen is initiatiefnemer van deze nieuwe route en de al eerder uitgezette zwerfkeienroute van 7,5 km.

Over de Loenermark.

Top bloesemplekken

boomgaard in bloesem bij kasteel Doorwerth

Geniet u ook zo van de vele bloesems in tuinen en parken? Het is een prachtig gezicht als de bloesems in roze- en wittinten afsteken tegen het groen in de omgeving. Het rivierengebied spant de kroon: in de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal is het nu een ware bloemenpracht. Goed te combineren met een bezoek aan kasteel Ammersoyen of kasteel Hernen met hun schitterende tuinen. Met de oude hoogstamfruitboomgaard tussen kasteel en huis is landgoed Waardenburg en Neerijnen een plaatje. Ook op de Veluwe is het genieten, bijvoorbeeld in de boomgaarden bij de kastelen Doorwerth en Cannenburch en op landgoed Bonenburg, langs het riviertje de Grift en het Apeldoorns kanaal. Voor liefhebbers van aangelegde tuinen is een wandeling rondom Huis Verwolde in de Achterhoek een aanrader.

Ontdek de gebieden.

SuperSpeurders gezocht!

SuperSpeurder pakket

Wist u dat donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen hun (klein)kind kunnen aanmelden als SuperSpeurder? Donateurs weten hoe waardevol de Gelderse natuur en cultuur is. Nu kunnen zij hun (klein)kinderen extra laten genieten van de Gelderse schatten voor slechts € 10,- per jaar. En daar staat een SuperCadeau tegenover: de speurderszaklamp (knijpkat), het super leuke 50x speuren en spelenboek, de SuperSpeurderspas en een uitnodiging voor de jaarlijkse SuperSpeurdersdag. Leuk om te geven en een mooie manier om kinderen (nog) meer te betrekken bij hun mooie omgeving.

Aanmelden nieuwe SuperSpeurder.

Een zacht geruis…

banner Een zacht geruis

Productiehuis Plaatsmaken initieert in een bijzondere samenwerking met Geldersch Landschap & Kasteelen en Museum Arnhem het kunstproject Een Zacht Geruis. Kastelen spreken van oudsher zeer tot de verbeelding en Plaatsmaken wil deze verbeelding concretiseren. Elk van de 7 opengestelde kastelen is gekoppeld aan een hedendaagse kunstenaar, die op basis van de plek en de geschiedenis nieuw werk heeft gemaakt. Dit geeft de bezoeker een eigenzinnige kijk op de eeuwenoude geschiedenis van het kasteel of huis. De kunstwerken worden in de context van het kasteel getoond en zijn te zien tot en met 31 oktober 2018.

Kunstproject Een zacht geruis.

Powered by Aan Zee