Werk in uitvoering landgoed Brakel

Vernieuwing omgeving en entree huis Brakel dit najaar van start.

Vanaf eind oktober 2022 wordt in opdracht van Geldersch Landschap & Kasteelen gewerkt in en om het huis Brakel. Eén van de meest zichtbare veranderingen is het verwijderen van de entreeaanbouw uit de jaren ’80 en het plaatsen van een nieuwe, meer passendere entree. Ook de directe omgeving van het huis zal een flinke kwaliteitsimpuls krijgen.

Met het vernieuwen van de entree aan de achterzijde komen het huis en koetshuis meer tot hun recht. De nieuwe entree krijgt grote transparante deuren die tevens dienst kunnen doen als zonwering. Het ontwerp verwijst naar het kapelletje dat ooit tussen de gebouwen zat.

Verfaaiing omgeving

Beeldbepalende aanpassingen worden ook gedaan in de directe omgeving van het huis en koetshuis. De parkeerplaatsen aan de achterzijde van het huis worden opgeheven. Nieuwe boomgroepen aan de noordzijde van het huis zullen op termijn mooie doorkijkjes geven. Het roept een gevoel van romantiek op die bij een landgoed als Brakel hoort.

Rondom het huis en koetshuis komt een multifunctioneel terras, omzoomd door een haag met doorgangen. Een fraaie vlonder aan het water en passende verlichting completeren de buitenruimte.

Wandelrondje

Twee nieuwe voetgangersbruggen zullen voor een nieuwe wandelverbinding zorgen tussen de Dwarssteeg en het huis. Ook de brug bij de ruïne wordt vervangen. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de schetsen die Van Dam van Brakel ooit heeft gemaakt.

Uitvoering

Het werk wordt uitgevoerd in de periode eind oktober 2022 tot en met februari 2023.

GAJ|VBW Architecten uit Arnhem maakte het ontwerp voor het huis, uitvoering door Van Dillen Bouwgroep uit Culemborg. Strootman Landschapsarchitecten uit Amsterdam maakte het ontwerp voor de buitenruimte, Van Doorn uit Geldermalsen neemt de uitvoering ter hand.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.