SuperSpeurders

Is jouw (klein)kind dol op dieren en kastelen? Meld hem of haar dan aan als SuperSpeurder! SuperSpeurders gaan op ontdekking in de natuur en maken kennis met de bewoners van spannende kastelen in Gelderland. De perfecte manier om samen avonturen te beleven. En jullie helpen ook nog eens de natuur en belangrijk erfgoed te beschermen!

Het SuperSpeurders programma van Geldersch Landschap & Kasteelen is een educatief juniordonateurschap voor jongeren van 4 tot 12 jaar. Met het programma worden families met kinderen gestimuleerd en geïnspireerd om eropuit te gaan en interessante verhalen in onze natuurgebieden en kastelen te ontdekken. Kinderen leren over natuur en cultuur dichtbij huis en dat het belangrijk is dit te beschermen.

Mijn (klein)kind aanmelden

Wat houdt het SuperSpeurderschap in?

Jouw (klein)kind ontvangt na aanmelding als SuperSpeurder een leuk welkomstpakket met daarin:

  • Een ontdekkaart van Gelderland, waarmee het kind stickers kan verzamelen in onze kastelen en natuurgebieden
  • Het superleuke boekje 50x Speuren en Spelen (t.w.v. € 12,50 en op=op!)
  • Een knijpkat voor avonturen in het donker
  • Een eigen SuperSpeurderspas

Door het jaar heen sturen we:

  • Een uitnodiging voor de jaarlijkse SuperSpeurdersdag
  • 4x per jaar de SuperSpeurdernieuwsbrief met eropuit- en doe tips voor het hele gezin

De SuperSpeurdersdag

Elk jaar wordt op één van onze locaties de SuperSpeurdersdag, exclusief voor onze SuperSpeurders, georganiseerd. Tijdens een speelse tocht leren de SuperSpeurders veel over die plek, zijn ze actief bezig en hebben ze bijzondere ontmoetingen. Een leuke dag boordevol leerzame activiteiten voor de hele familie!

De SuperSpeurdersnieuwsbrief

Vier keer per jaar ontvangen jullie de SuperSpeurdersnieuwsbrief met leuke eropuit tips en doe-bladen om samen op pad te gaan, opdrachtjes te doen in de natuur of thuis te knutselen. Wil je een voorbeeld zien van een doe-blad? Open dan hier het doe-blad ‘Verspringen’.

Aanmelden

SuperSpeurder worden kan al voor € 15,- per jaar en voor ieder volgend kind voor € 10,-. Het SuperSpeurderschap loopt automatisch door tot het kind 12 jaar wordt of tot wederopzegging. Meld jouw (klein)kind hier aan en ga samen op avontuur!

Mijn (klein)kind aanmelden
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.