Wolf en lynx

De wolf en de lynx kwamen voorheen in Nederland voor. Indien de ecologische omstandigheden geschikt zijn voor deze soorten, dan is er niet veel op tegen dat ze zich weer spontaan in ons land vestigen. Deze soorten zijn beschermd en hebben in extensieve bos- en natuurgebieden een toegevoegde ecologische waarde.

Wolf
Kees Willemsen
Wolf

Nederland is een cultuurlandschap, waar beheer en exploitatie essentieel zijn voor het behoud van landschappelijke, cultuurhistorische en natuurwaarden. Het zo nodig reguleren van het aantal in het wild levende dieren en schadebestrijding kunnen bij een succesvolle terugkeer op termijn noodzakelijk worden. Aan een dergelijk ingrijpend besluit dient zorgvuldige afweging op basis van een gedegen monitoring ten grondslag te liggen. De provincie Gelderland is verantwoordelijk voor het faunabeleid en eventueel te nemen maatregelen.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.