Vliegroutes Lelystad airport

Door de uitbreiding van Lelystad airport komen er nieuwe vliegroutes boven Gelderland. Geldersch Landschap & Kasteelen is uiteraard bezorgd over de gevolgen die de nieuwe vliegroutes boven de natuurgebieden kunnen hebben.

Vliegroutes Lelystad grauwe gans
Nanny de Haas

Samen met de Gelderse Natuur en Milieu Federatie, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Natuurmonumenten hebben we een zienswijze ingediend. Deze zienswijze is aanvullend op de (gezamenlijke) Zienswijze Gelderse Partijen, die ook door de Gelderse Natuur en Milieufederatie wordt onderschreven. In de Zienswijze Gelderse Partijen is duidelijk aangegeven dat laagvliegen (in- en uitgaande vliegroutes) volstrekt onacceptabel is. Zolang er geen gedragen oplossingen is om dit te voorkomen, kan Lelystad Airport niet worden geopend. Uit de zienswijze mag worden afgeleid dat er nog legio onbeantwoorde vragen zijn over de effecten van het laagvliegen.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.