Roofvogelshows

GLK is geen voorstander van het houden van roofvogels en uilen als huisdier en het organiseren van shows en demonstraties met deze dieren. Dit kan onaanvaardbare gevolgen hebben voor natuur en dierenwelzijn, zoals verwildering van exotische valken en illegale vangst van zeldzame roofvogels in het wild.
GLK deelt dan ook het standpunt van de Vogelbescherming over roofvogelshows.

Hattem vogel
© Aalt van Tongeren

Valkerij: cultureel erfgoed

Een uitzondering hierop maken we echter wel voor de traditionele valkerij door erkende valkeniers (met valkeniersakte). Valkerij is onderdeel van ons cultureel erfgoed en als zodanig de moeite waard om in stand te houden. Wij hechten dan ook waarde aan het educatieve karakter van de roofvogeldemonstraties, waarin elementen van deze traditionele valkerij aan het publiek getoond worden.
Op een deel van onze opengestelde kastelen werd vroeger valkerij bedreven. Om dat erfgoed levend te kunnen houden, bieden we daarom op deze kastelen incidenteel plaats voor valkerij-demonstraties door erkende valkeniers. Op onze andere terreinen staan we roofvogeldemonstraties niet toe.

GLK houdt zich aan geldende wet- en regelgeving. Als veranderingen in wetten of regels of de maatschappelijke discussie daar aanleiding toe geven, zullen wij ons standpunt op basis daarvan bijstellen.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.