Waardenburg en Neerijnen Huis Neerijnen
Waardenburg en Neerijnen molen oranje bloemen

Zeer afwisselend gebied dat bestaat uit een binnendijks en een buitendijks deel met totaal verschillende landschappen. Vanaf de Waalbandijk heb je een weids uitzicht over de rivier. De bossen op de landgoederen zijn intiemer van sfeer.

Waardenburg en Neerijnen kasteel water

Paaltjesroutes

In het gebied zijn drie gemarkeerde wandelroutes uitgezet en is er een ongemarkeerde route:

  • Rode route: 2,4 km
  • Groene route: 1,6 km
  • Gele route: 1,6 km
  • Rondje uiterwaarden: 3 km (niet gemarkeerd of beschreven)

Wil je deze routes met interessante achtergrondinformatie op je telefoon ontvangen, vraag de routes dan aan via onderstaande rode button.

Praktische informatie

Startpunt

Parkeerplaats van het Stroomhuis Neerijnen
Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen

Routebeschrijving via Google

Afsluiting

Delen van het landgoed en eromheen zijn niet toegankelijk vanwege werkzaamheden. Het kan dus zijn dat je een stukje moet omlopen of geen doorgang hebt.

Openbaar vervoer

Kijk op www.9292.nl voor de mogelijkheden.

Toegankelijkheid

De gemarkeerde routes zijn geschikt voor rolstoelen, rollators en kinderwagens.

Bij het Stroomhuis is horeca, een fiets-oplaadpunt en een e-laadpunt voor auto’s.

Honden aangelijnd

Je hond is aangelijnd welkom op wegen en paden.

Er geldt een maximum van 2 honden per begeleider.

In het losloopgebied mogen honden los lopen op wegen en paden. Zie de aanduiding ter plekke.

Horeca

Brasserie het Stroomhuis
Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen
Geopend op zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur.

Bertie’s IJssalon
De Vergt 12
4181 RA Waardenburg
oktober – maart gesloten

 

4 Beoordelingen 4.5 sterren
4.5 / 5

3 sterren

Het is een mooie gebied maar helaas zijnbde (rode) paaltjes niet te zien. Aan het begin van de route zijn er nog 3 te vinden en daarna niets meer. Jammer.

5 sterren

We hadden ons voorgenomen de rode route te proberen. Mijn man loopt met een stok en ik met de rollator. het eerste stuk ging perfect .Ik zocht naar paddenstoelen (wat tegen viel )en mijn man liep mee met zijn stok. Hij werd heel moe en kon bijna niet meer lopen maar door ondersteuning van vriendelijke wandelaars kwamen wij toch weer op de verharde weg bij het Stroomhuis. Daar werd geregeld dat mijn man kon zitten en ik mijn auto kon halen. het was erg druk door het afscheid van Jozef. Dit wisten we niet anders waren we daar ook naar toe gegaan. Maar door alle ondersteuning is alles toch goed afgelopen. Dank je wel aan alle vrijwilligers die ons ondersteunden, en hun eigen doel verlieten om ons te helpen. Er zijn nog veel belangeloze helpende handen in de wereld. dank daar voor

5 sterren

Een prachtige wandelroute over een zeer afwisselend landgoed. We liepen de route met een rolstoel, dat ging prima. Ben wel benieuwd of dat in minder droge tijden ook zo is. Ondanks de vakantie was het heerlijk rustig wandelen. De horeca waar we op hadden gehoopt was niet open. (Het lijkt mij een kleine moeite GLK, om in de beschrijving te zetten dat de horeca alleen in het weekend open is). De route was onderbroken door werkzaamheden, maar dat werd maar in 1 looprichting aangegeven. Desondanks zijn we niet verdwaald dank zij het handige kaartje op de telefoon. Ondanks de kleine kritiekpuntjes is de wandeling echt zijn 5 sterren waard.

5 sterren

Het is een mooie afwisselende route met mooie bezienswaardigheden. Ter plekke had het startpunt van de wandeling wat duidelijker aangegeven mogen worden.. Gelukkig stond er iemand van het Geldersch Landschap Kasteelen en deze gaf aan dat we de weg over moesten steken. Aan de overkant stond pas verderop de rode route aangegeven. Tevens is de wandeling niet helemaal duidelijk bij Kasteel Neerijnen.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Routes Waardenburg en Neerijnen

Vraag route aan

Ontvang de route

Je ontvangt de route per e-mail. Zo heb je de route altijd bij de hand. Wel zo makkelijk!
Waardenburg en Neerijnen kasteel
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.