Loenermark Hei
Loenermark Damhert
Loenermark schapen

Het naaldbos, de heide met jeneverbesstruwelen en verschillende heidesoorten, de schaapskudde met Veluwse heideschapen en de oude stuifduinen maken de uitgestrekte Loenermark tot een prachtig gebied.

Loenermark Schapen hei

Paaltjesroutes

In het gebied zijn vier gemarkeerde wandelroutes uitgezet:

  • Rode route: ruim 2,5 km
  • Blauwe route: circa 6 km
  • Zwerfkeienroute witte pijlen: 7 km
  • Zwerfkeienroute gele pijlen: 13,5 km

Wil je deze routes met interessante achtergrondinformatie op je telefoon ontvangen, vraag de routes dan aan via onderstaande rode button.

Praktische informatie

Startpunt zwerfkeienroutes

Parkeerplaats nabij de schaapskooi Loenermark, Droefakkers te Loenen.

In Loenen bij café restaurant de Loenermark afslaan naar de weg ‘Droefakkers’. De parkeerplaats ligt na circa 3 km rechts.

Routebeschrijving via Google

Startpunt blauwe en rode route

Parkeerplaats Het Dichte Gat
Bosgebied Loenen
Loenen

Routebeschrijving via Google

Toegankelijkheid

De rode wandelroute is geschikt om met een kinderwagen te wandelen.

De zwerfkeienroutes gaan deels over smalle paadjes door bos en hei. Deze routes zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Honden aangelijnd

Je hond is aangelijnd welkom op wegen en paden.

Er geldt een maximum van 2 honden per begeleider.

Openbaar vervoer

Kijk op www.9292.nl voor de mogelijkheden.

Horeca

Hotel Restaurant De Loenermark
Eerbeekseweg 4
7371 CG Loenen

Bike and Eat
Eerbeekseweg 12A
7371 CG Loenen

18 Beoordelingen 4.5555555555556 sterren
4.6 / 5

5 sterren

Witte-pijlen-zwerfkeienroute @ Loenermark (7,5 Km) Erg mooie afwisselende route door bos en over de mooie heide. Goed aangegeven! Mooie route voor een zondagmiddag, zeker als de heide bloeit in augustus.

1 sterren

Tijdens de gelekeienwandeling zag ik op een gegeven moment geen keien meer voorzien van gele pijlen. Dat was wel vervelend en moest zoeken naar de keien met gele pijlen, helaas de route maar afgebroken en zelf een route gelopen.

5 sterren

Vandaag de witte zwerfkeien route gewandeld - een prachtige afwisselende, goed gemarkeerde route en met een goedgevuld rugzakje kom je onderweg bankjes tegen op plekjes met prachtig uitzicht om even te pauzeren.....

4 sterren

Vorige week woensdag de Witte Keienroute gelopen. Hele mooie, afwisselende route. Toch was het soms zoeken naar de betreffende kei; mede vanwege 't jaargetij met deels wit (sneeuw)landschap & iets mistige omstandigheden. Bij de zandkuil (redelijk in het begin) & de 2 'rechte' stukken zou een tussenkei (met pijl rechtdoor) geen overbodige luxe zijn. De pijl op de kei ná de zandkuil linksaf in zuidelijke richting (langs de hei) is nog nauwelijks zichtbaar. Ná het 2e rechte stuk buigt de route weer noordwaarts; daar was de richting niet helemaal duidelijk (de neiging ontstaat om te scherp links te gaan). Op een gegeven moment komen wit& geel bij elkaar en loopt de route ietsjes heuvelaf. Onderaan deze helling mag ook wel een extra kei geplaatst worden, want het is niet zo duidelijk dat je rechts moest aanhouden/min of meer rechtdoor moet. Ik ga de route zeker in een ander jaargetijde weer lopen. (& de gele ook) PS: in de folder staat niet vermeld dat de start vd rode (& de blauwe?) route(s) níet bij de Pplaats schaapskooi Loenermark is. Bereikbaarheid per fiets: Houdt rekening met veel 'vals plat' richting schaapskooi. Ook wil ik adviseren bij een herdruk de rode cijferrondjes iets náást de route te plaatsen (zoals bv bij de Klompenpaden). Én een schaalaanduiding in de hoek (zo'n zwart/wit balkje wat b.v. 500m of 1 km aanduidt). Op de kaart is het onderscheid 'witte rondjes' en 'gele rondjes' ook best lastig. Het printadvies '4 op een A4' is voor de kaart zélf minder handig. (te klein). Alternatief: 2 per vel & dubbelzijdig . En/of de kaart in een aparte pdf. Vermeld aub ook een advies om iig water (& evt. proviand) mee te nemen én eigen afval ook weer mee terug te nemen. (bij de schaapskooi is een afvalbak). Misschien ook iets hóe te handelen indien een wolf het pad kruist?? (het wordt immers steeds minder onwaarschijnlijk)

5 sterren

Vandaag de prachtige gele zwerfkeiroute van 14 km over de Loenermark gelopen 😍 Met onderweg een geweldig smeltwaterdal en de ijkbasis Loenen, een grafheuveltje (of 2), heide, bossen, ons droomhuis, jeneverbessen, een keienbank met superuitzicht en de schaapskooi. Gaan we zeker in een ander seizoen en met ander weer nòg een keer lopen!

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Routes Loenermark

Vraag route aan

Ontvang de route

Je ontvangt de route per e-mail. Zo heb je de route altijd bij de hand. Wel zo makkelijk!
Loenermark Schapen hei
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.