Duno bosuil
Duno gele bloemen
Duno uitzichtpunt

De fantastische ligging op de stuwwal aan de Nederrijn, met spectaculaire uitzichten en spontaan ontspringende beken, maken Duno in ecologisch opzicht uniek in Nederland. De talrijke beekjes en vijvertjes aan de voet van de stuwwal vormen een geliefde verblijfplaats voor padden, kikkers en de kleine watersalamander en de ijsvogel.

Dijkhuizen groene kikker

Route

In het gebied is een met rode pijlen gemarkeerde wandelroute uitgezet van ongeveer 5 km.

Wil je deze route met interessante achtergrondinformatie op je telefoon ontvangen, vraag de route dan aan via onderstaande rode button.

Praktische informatie

Startpunt

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2b
6865 ND Doorwerth

Routebeschrijving via Google

Toegankelijkheid

Het gebied is opengesteld voor wandelaars en fietsers op wegen en paden, van zonsopkomst tot zonsondergang.

Door de hoogteverschillen is de route ongeschikt voor invaliden en kinderwagens.

Openbaar vervoer

Kijk op www.9292.nl voor de mogelijkheden.

Honden aangelijnd

Je hond is aangelijnd welkom op wegen en paden.

Er geldt een maximum van 2 honden per begeleider.

Horeca

Kasteelcafé De Zalmen
(voorburcht kasteel Doorwerth)
Fonteinallee 2A
6865 ND Doorwerth

35 Beoordelingen 4.2571428571426 sterren
4.3 / 5

4 sterren

Mooie route, niet zo lang. Wel afwisselend. Even zoeken naar welke paaltjes te volgen aan het begin idd. tussen de wirwar van andere routesbordjes. Maar het bleken de metalen plaatjes met de rode pijl en je begint vanuit de binnenplaats van het kasteel. Een gmx bestand downloaden zou handig zijn geweest, want ook wij moesten steeds kijken of we al bij de splitsing naar links waren geweest. Extra rechtdoor paaltjes plaatsen voor de splitsing zijn aan te raden.

5 sterren

Mooie route over de stuwwal. We hebben geen problemen gehad met t volgen van de paaltjes. Doordat je zo hoog wandelt heb je regelmatig een mooi uitzicht over de Rijn.

5 sterren

Mooie route en gezien de hoogteverschillen een leuke uitdaging voor mij en mijn vrouw (beide 60 plusser). Het zou handig zijn als op de website een foto van zo'n routepaaltje geplaatst wordt, want we moesten aan een tuinman vragen hoe die er uitzien. Na afloop heerlijk geluncht in het kasteelcafé.

4 sterren

Mooie afwisselende wandelroute langs kasteel, water, bos en met mooie hoogteverschillen. Fijn cafe bij kasteel om vooraf of achteraf een drankje te doen, en genoeg ruimte om fiets of auto te parkeren.

3 sterren

De route was voor ons kennelijk niet hoef aangegeven want we raakten al vrij snel het spoor bijster - het was ons bij een y- splitsing niet duidelijk of we de linker- of de rechterpoot van de y moesten volgen. Er stond geen richtingaanwijzer. We kozen links en kwamen helemaal boven op de berg bij de Italiaanseweg terecht. Met googlemaps zijn we naar Heveadorp gelopen en daar vonden we de route weer terug. Vanwege het vele klimmen en dalen zijn we het laatste stuk over de Fonteinallee terug gelopen. Práchtig gebied, met veel hoogteverschillen. Daarna heerlijk geluncht bij het kasteel.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Route Duno

Vraag route aan

Ontvang de route

Je ontvangt de route per e-mail. Zo heb je de route altijd bij de hand. Wel zo makkelijk!
Duno rivier
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.