Scholtengoed Gossink huis met schuur
Hagen landschap koeien
Scholtengoederen Hijink, Aarnink en De Haar laan

Deze fietsroute start op een historische locatie langs de Oude IJssel waarvandaan je langs deze rivier naar Doetinchem fietst en vervolgens via het prachtige en rustige GLK-natuurgebied Hagen/Breukinkheide en het landgoed Keppel naar de oude Hanzestad Doesburg. Daar vervolg je de route via landgoed Mulra langs de Oude IJssel weer terug naar Laag-Keppel.

Scholtengoed Gossink bospad

Fietsen in de Westelijke Achterhoek

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen heeft een prachtige fietstocht uitgezet. De route volgt het fietsknooppuntennetwerk en is 40,3 km lang. Wil je het overzicht van de knooppunten en aanvullende informatie op je telefoon ontvangen? Vraag de route dan aan via de balk onder in de pagina.

Praktische informatie

Startpunt

Startpunt Knooppunt 30
Wehlsedijk, Laag-Keppel

Routebeschrijving via Google

Parkeren

  • Tegenover knooppunt 30 is een gratis parkeergelegenheid. Wehlsedijk, Laag-Keppel
  • In Laag-Keppel zelf is ook een gratis parkeergelegenheid. Rijksweg 85, Laag-Keppel

Vraag de route aan

  • Kant-en-klare fietsroute door prachtige gebieden
  • Eenvoudig in gebruik dankzij het fietsknooppuntennetwerk
  • Neem je mobiel mee in een houder of print de nummertjes voor op je stuur, en je bent klaar voor vertrek
  • Ontvang de route direct in je mail. Check ook je spam-box

Horeca

  • In de buurt van het startpunt zijn in het nabijgelegen dorp Hummelo diverse horecagelegenheden.
  • De dorpen Doetinchem en Doesburg, waar de route doorheen voert, bieden ook diverse mogelijkheden voor een hapje of drankje.

3 Beoordelingen 4 sterren
4.0 / 5

3 sterren

Hallo Clara, Afgelopen zaterdag (7-10-2023) heb ik de tocht Westelijke Achterhoek gefietst. - het startpunt in Laag-Keppel is o.k., met een mooie parkeerplaats - 1. het deel van Laag-Keppel naar Doetinchem (zuidzijde Oude IJssel) is eigenlijk vrij saai. Veel grasland, weinig bosjes/bomen. De Oude IJssel, met sportvissers in kleine bootjes, is slechts vanaf ruime afstand te zien. Het stuk door Doetinchem is evenmin erg boeiend. Doetinchem maakt geen welvarende indruk - 2. het stuk van Doetinchem terug naar Laag-Keppel (noordelijk van Oude IJssel is) aanzienlijk beter. Je fietst door het bos of net aan de rand van het bos, met uitzicht op landerijen. Levendig en afwisselend. Bij de Kruisberg dacht ik even dat daar het stadion van de Graafschap lag, maar direct daarop herinnerde ik mij dat het stadion de Vijverberg heet - 3. van Laag-Keppel naar Doesburg (noordelijk van Oude IJssel) is in eerste instantie een vervolg op het bovenstaande punt. Daarna tot aan Drempt meer open landschap met grasland, fruit en een enorme golfbaan. Van Drempt naar Doesburg is niet zo spannend: weinig bordjes, langs vrij drukke weg. Doesburg zelf is wel erg leuk: levendig, leuke terrasjes, het bekende oeroude café, bedrijvig havengebied - 4. de terugweg van Doesburg naar Laag-Keppel (zuidelijk van Oude IJssel) is veel leuker dan het qua situering vergelijkbare stuk onder punt 1. Nu veel meer over de dijk langs de Oude IJssel, pittige bochtjes, veel meer bosjes, etc. Mogelijke verbeterpunten: - haal het stuk onder punt 1 eruit. En vervang dat door een lus tussen Laag-Keppel en Doetinchem noordelijk van de Oude IJssel, die ook wat verder naar het noorden reikt - misschien is het mogelijk om Doesburg wat leuker binnen te komen, namelijk wat verder westelijk, waardoor de drukke N317 en haar rotondes meer worden vermeden. Al met al wel was het een aardige fietstocht. Misschien dat jullie nog wat aan mijn commentaar hebben. Met vriendelijke groet, Jan Boode (bosgroep Heerde)

5 sterren

Heel mooie afwisselende route. Naar de knooppuntbordjes was het soms wel even zoeken. Soms verstopt achter het hoge gras soms slecht ( buiten gezichtsveld) aangebracht. Maar wij hebben er zeker van genoten.

4 sterren

Mooie route, misten alleen in de routebeschrijving dat wij 2x met de pont over moesten (geen bezwaar hoor). de knooppuntbordjes niet altijd goed zichtbaar door het hoge gras(dus goed opletten). Verder niets dan lof over de mooie route en gaan op zoek naar weer een mooie nieuwe route

Wat vond je van deze route?

Beoordeling

Westelijke Achterhoek fiets knooppuntenroute

Vraag route aan

Ontvang de route

Je ontvangt de route per e-mail. Zo heb je de route altijd bij de hand. Wel zo makkelijk!
Landgoed Vorden weiland met huis in verte
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.