Toegankelijkheid

Kastelen zijn in oorsprong gemaakt om het de vijand zo lastig mogelijk te maken om binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van Kasteel Rosendael.

Op kasteel Rosendael kan een minder valide bezoeker met een auto of klein busje worden afgezet tot aan de voordeur van het kasteel en bij de entree van het park om vervolgens het park of kasteel te bezichtigen. U kunt hier van tevoren over bellen, zodat wij het hek op het voorterrein voor u kunnen openen. Ook is er een invalidenparkeerplaats aanwezig achter horecagelegenheid De Oranjerie.

In het souterrain van het kasteel zijn toiletten aanwezig. Hiervoor dient een trapafgang met armleuning van 5 treden genomen te worden. Helaas is er in het kasteel geen invalidentoilet aanwezig, maar in horecagelegenheid de Oranje-rie is deze wel aanwezig. Deze is geopend van medio mei t/m medio oktober.

Bezoek Kasteel Rosendael

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.