Toegankelijkheid

Kastelen zijn in oorsprong gebouwd om het de vijand zo lastig mogelijk te maken om binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel & park Rosendael.

Blote voetenpad

Slecht ter been

Op kasteel Rosendael kan een minder valide bezoeker met een auto of klein busje worden afgezet tot aan de voordeur van het kasteel en bij de entree van het park om vervolgens het park of kasteel te bezichtigen. Voor een bezoek aan het kasteel dient een trapopgang opgelopen te kunnen worden. De hoofdtrap van het kasteel heeft 8 treden en heeft geen armleuning. Indien gewenst kan ook de trapopgang met armleuning van 6 treden bij de veranda genomen worden.

Op de begane grond is een rolstoel, rollator of ander mobiel hulpmiddel toegestaan.

Het omliggende kasteelpark is weliswaar heuvelachtig maar heeft verharde paden en is rolstoelvriendelijk. Op diverse plekken staan bankjes in het park waarop je heerlijk kunt uitrusten en genieten van de mooie omgeving.

In het souterrain van het kasteel zijn toiletten aanwezig. Hiervoor dient een trapafgang met armleuning van 5 treden genomen te worden. In het kasteel is geen invalidentoilet aanwezig, maar wel in de horecagelegenheid de Oranjerie. Deze is geopend van medio mei t/m medio oktober.

Ook is er een invalidenparkeerplaats aanwezig achter horecagelegenheid de Oranjerie.

Begeleiders hebben gratis toegang tot het kasteel.

Kleine kinderen mee

Buggy’s en kinderwagens mogen niet mee het kasteel in. Deze kunnen in de stallen worden geplaatst. Er zijn kluisjes aanwezig bij de receptie. In de Oranjerie is een babyverschoontafel aanwezig.

Visuele en auditieve beperking

Visuele beperking
Het kasteel heeft smalle wenteltrappen met ruim 300 tredes en veel ongelijkvloerse ruimtes. Om die reden raden we slechtzienden aan om met een begeleider te komen. De begeleider heeft dan gratis toegang. Natuurlijk zijn blindengeleidenhonden of andere officiële hulphonden toegestaan.

De izi.TRAVEL app biedt een audiotour aan door Kasteel Rosendael. Hiervoor is een smartphone en oortjes of een koptelefoon nodig.

Auditieve beperking
Alle zalen zijn voorzien van informatieve tekstborden. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een Beleef! plattegrond mee.

Kastelen bezoeken met je oren

Podcastmaker Ferry Molenaar bezoekt zeven Gelderse kastelen en tekent daar de meest bijzondere verhalen op. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal, welke door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap & Kasteelen op een beeldende manier wordt besproken.

Bezoek Kasteel Rosendael

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.