Rosendael-Speuren-Spelen-Kinderen-Schoolreisje-Kinderfeestje-kasteel

SuperSnuffelSpeurSpel

Het SuperSnuffelSpeurSpel is een ontdekkingsreis buiten in park Rosendael met een gids. De Bedriegertjes waren voor de opa’s en oma’s van de kinderen al een ware attractie tijdens schoolreisjes en dat zijn ze nog steeds.

Het tweede schoolreisprogramma is een tocht door het kasteel met een hofdame of een lakei. De kinderen leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken. De erwtentest maakt uit of ze een echte prins of prinses zijn. De kinderen mogen verkleed naar het kasteel komen.

 

Rosendael-lespakket-bedriegertjes-park-kasteel-kinderen

Lespakket kasteel

Kastelen zijn spannende plekken voor kinderen en geweldige plekken voor onderwijs. In kasteel Rosendael bij Arnhem gaan leerlingen in de basisschoolleeftijd terug naar de tijd dat de graven en hertogen van Gelre hier woonden. Het lespakket ‘Meer dan een veilige plek’ is speciaal ontwikkeld met en over kastelen in Gelderland. Het biedt lessen voor in de klas inclusief instructie voor de leerkracht en een bezoek aan kasteel Rosendael.

Bezoek Kasteel Rosendael

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.