Verhaal van Gelderland podcast

Als onderdeel van het brede project Verhaal van Gelderland, waarmee Erfgoed Gelderland en Gelderse erfgoedorganisaties de geschiedenis van de provincie op verschillende manieren vertellen, is er nu ook een podcastserie.

© Linda Mulder
Park bij kasteel Cannenburch

Van grafheuvels op de Veluwe tot Romeinse tempels. Van overstromingen in het Land van Maas en Waal tot boerenbedrijven in de Achterhoek. Reis met presentator René Arendsen door het verleden van de provincie. In elke aflevering bezoekt hij een museum, spreekt hij met een expert en behandelt hij een thema en tijdvak.

Eerste aflevering over kasteel Cannenburch

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen. Elke donderdag is er een nieuwe aflevering met een bijzonder verhaal uit de geschiedenis van Gelderland. In aflevering 1 gaat René Arendsen langs bij kasteel Cannenburch om te praten over het thema Land & Water in de periode van het Graafschap en Hertogdom Gelre. Deze aflevering getiteld ‘Zonder water geen kasteel’ is vanaf 1 juni te beluisteren via Spotify of op verhaalvangelderland.nl/podcast.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.