Slotweekend Verhaal van Gelderland-toer

Beleef de complete Gelderse geschiedenis in het park van kasteel Cannenburch op 13 en 14 augustus. Ontmoet Romeinen, middeleeuwse ridders, soldaten uit de Tweede Wereldoorlog en Harderwijker vissers. Bezoek verschillende optredens in de kasteeltuinen. Volg workshops en luister naar de verhalen over bijzondere periodes uit de geschiedenis van Gelderland.
Het weekend is gratis te bezoeken. Voor iedere geschiedenisliefhebber, groot of klein, is er wat te beleven!

© Ligt bij fotograaf

Een historische zomer

Het weekend vormt de afsluiting van de Verhaal van Gelderland Zomertoer. Vanaf 18 juni staat er iedere zaterdag een tijdperk uit de Gelderse geschiedenis centraal, van prehistorie tot en met de twintigste eeuw. Tijdens het afsluitende weekend komen al deze periodes nog eens samen in een groot geschiedenispektakel bij het kasteel in Vaassen.

Geschiedenis komt tot leven

Rondom het kasteel loop je het hele weekend belangrijke figuren uit de Gelderse geschiedenis tegen het lijf. Je kunt ook zelf aan de slag. Kruip in de huid van een archeoloog, oefen met verschillende oude ambachten of leer stillevens fotograferen van beeldend kunstenaar Louise te Poele. Verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink vertelt de spannendste geschiedenisverhalen in de verhalentent. Het Woud der Verwachting brengt een miniatuur van de Gelders kunstenaars de Gebroeders Van Lymborch tot leven en om 16.00 uur ’s middags wordt er een veldslag nagespeeld. Daarnaast treden in het kasteelpark verschillende artiesten op. Aan diversiteit geen gebrek, want het aanbod varieert van zang tot dans en van landelijk bekende artiesten tot regionale talenten.

Een greep uit het verleden

Met de zomertoer blikken we alvast vooruit naar het boek Verhaal van Gelderland, dat dit najaar verschijnt. Verschillende auteurs van deze vierdelige boekenreeks, die de provinciegeschiedenis beschrijft, geven tijdens het afsluitende weekend lezingen over ‘hun’ tijdsperiode.

Het weekend van 13 en 14 augustus is een samenwerking van Erfgoed Gelderland, Omroep Gelderland, Geldersch Landschap & Kasteelen en verschillende erfgoedorganisaties en wordt ondersteund door de provincie Gelderland.
Meer informatie vind je op verhaalvangelderland.nl/zomertoer.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.