Nieuwe directeur-bestuurder

Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) stelt Michel van Maarseveen aan als nieuwe directeur-bestuurder. Hij volgt Peter van den Tweel op die na 14 jaar de organisatie verlaat en met pensioen gaat.

© MGA photography

Marja van der Tas, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We zijn Peter van den Tweel dankbaar voor zijn jarenlange inzet. En we zijn ontzettend blij dat Michel van Maarseveen zijn kennis en kunde in gaat zetten voor behoud van de bijzondere natuur en erfgoederen in deze provincie, in deze tijd vol complexe uitdagingen. We hebben een zorgvuldige procedure doorlopen en hebben alle vertrouwen in het vermogen van de nieuwe directeur om de organisatie en stakeholders te verbinden aan de missie van GLK: het veiligstellen van natuur en erfgoed in Gelderland voor toekomstige generaties”.

Over Michel van Maarseveen

Michel van Maarseveen (53) heeft diverse relevante functies bekleed en brengt een schat aan bestuurlijke en inhoudelijke ervaring mee. Hij is sinds 2012 algemeen directeur van Paleis Het Loo en nauw betrokken bij de recent geopende vernieuwing en uitbreiding van 5.000 m2 van het museum. Hij studeerde geschiedenis met als bijvak kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. De afgelopen 30 jaar was hij actief in de museumwereld en directeur van het Haags Historisch Museum en Museum De Gevangenpoort (1999-2002) en het Drents Museum in Assen (2002-2012).

In de functie van directeur-bestuurder bij GLK kan ik mijn passie voor het historisch erfgoed combineren met mijn liefde voor de natuur. Ik heb in de afgelopen 11 jaar met heel veel plezier gewerkt voor Paleis Het Loo en de gelegenheid gekregen prachtige projecten te realiseren met de Vernieuwing & Verbouwing die op 21 april open is gegaan als hoogtepunt. Ik kijk er enorm naar uit om mij de komende jaren voor GLK in te zetten!

Michel van Maarseveen

Michel van Maarseveen start per 1 augustus 2023 bij Geldersch Landschap & Kasteelen. Peter van den Tweel draagt per 1 oktober 2023 formeel het stokje over.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.