Nieuw educatieprogramma slavernijverleden

Vandaag kregen leerlingen van de Pieter Jongelingschool en Basisschool de Zyp in Arnhem de primeur: een speciale rondleiding Kijk in de spiegel, waarin huis Zypendaal met andere ogen wordt bekeken.
Educatieprogramma Huis Zypendaal - basisschoolleerlingen leren over driehoekshandel
© Dies Goorman

Het mooie 18de-eeuwse huis Zypendaal met haar kostbare inrichting kon gebouwd worden omdat de eigenaars veel geld verdienden met suikerplantages in Suriname. De interactieve rondleiding met kijk- luister- en doe- opdrachten, heeft als doel om leerlingen bewust te maken van de connectie tussen Zypendaal en slavernij. Er wordt een aantal thema’s aangesneden, zoals de driehoekshandel, het verhaal van Anna van Vossenburg, protest en afschaffing van slavernij en de situatie nu.

Het nieuwe educatieprogramma werd in samenwerking met HARTenHAVE Cultuureducatie ontwikkeld voor basisschoolleerlingen in groep 7 en 8. De rondleiding kan op aanvraag geboekt worden door scholen.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.