Kasteel en park Rosendael genomineerd door ANWB

Kasteel Rosendael is door de ANWB genomineerd voor het “Leukste uitje van Gelderland 2024”. Het kasteel met omringend park is erg trots op deze nominatie en wil graag deze titel behalen. Jouw stem hebben we nodig om kasteel Rosendael verkozen te krijgen.

Het kasteel met park heeft alles in huis om er een leuke dag uit van te maken. Het prachtig ingerichte kasteel is op eigen gelegenheid of met een rondleiding te bezoeken. Elke maand kun je de vroegere kasteelbewoners ontmoeten, gehuld in historische kostuums. Daarnaast worden er voor kinderen de speciale “Hoe word ik een echte prins of prinses” rondleidingen gegeven.  

Rondom het kasteel is veel te ontdekken. In het landschapspark vind je vele tuinsieraden, waaronder de beroemde Bedriegertjes. Met een speciale parkspeurtocht en knapzak kun je zelf op ontdekking in het glooiende park en kom je op de mooiste plekken. Jouw dagje uit maak je compleet met een kop koffie en lekkers vanaf het mooiste terras van Nederland, bij de Oranje-rie. Hier geniet je van het uitzicht op de bloeiende rozen en nog veel meer.

Laat je stem horen! Help je mee om Rosendael te laten winnen? Wanneer jij je stem uitbrengt op kasteel & park Rosendael, dan maak je ook nog eens kans op een dagje uit voor het hele gezin (5 tickets naar keuze per gezin t.w.v. maximaal € 240).

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.