Kamerplanten uitgedeeld voor een ‘groene start’

Alle nieuwe Tweede Kamerleden krijgen bij hun installatie vandaag een kamerplant aangeboden. Groene tv-tuinman Lodewijk Hoekstra doet dit namens 90 maatschappelijke organisaties en bedrijven, om hen een ‘groene start’ te wensen. De organisaties – van bouwbedrijf Heijmans tot de ANWB en verschillende natuur- en landschapsorganisaties – willen met deze actie benadrukken dat één onderwerp de essentiële basis is van alle thema’s waar de nieuwe Kamerleden aan zullen moeten gaan werken: de natuur. Want zonder de natuur komen alle belangrijke thema’s als gezondheid, woningbouw, landbouw en klimaat in gevaar.

De nieuwe tweede kamerleden krijgen een groene start

We kunnen simpelweg niet zonder natuur, stellen de organisaties. “Zonder robuuste natuur is een leefbaar Nederland niet haalbaar. De natuur geeft ons schoon water, een groene leefomgeving, vruchtbare grond en gezonde lucht om in te ademen. We kunnen de natuur niet links laten liggen.” Daarom roepen zij de nieuwe Tweede Kamerleden vandaag op: bouw in deze nieuwe politieke periode samen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuur- en diervriendelijke landbouw.

Nu handen uit de mouwen


De Tweede Kamer kleurt zo vandaag symbolisch groen. De organisaties benadrukken: “Laten we samen niet alleen de Tweede Kamer, maar het hele land groen kleuren. Het is nu tijd om de handen uit de mouwen te steken, want we kunnen niet zonder natuur.”

Uitdelen bij de Tweede Kamer


Het uitdelen van de biologische kamerplanten vindt van 9:00 tot 11:00 uur plaats bij de hoofdingang van de Tweede Kamer, Prinses Irenepad 1. Meer over de organisaties en de boodschap vind je op www.nietzondernatuur.nl

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.