Hardlopen voor het goede doel

Heel blij zijn we met het initiatief van de ‘Warmlopers’. Deze beweging van hardlopers uit de regio Zwolle komt graag op de Dellen en zij willen iets terug doen voor de natuur. Het herstellen van de lanen en het aanplanten van nieuwe laanbomen op het Erf van Daendels leek hen een mooi doel om geld voor in te zamelen. Het einddoel van de ‘Warmlopers’ is elk jaar met zo veel mogelijk mensen De Zwolse Halve Marathon uit te lopen en daarbij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Eén van de twee doelen dit jaar is nieuwe bomen en banken waar iedereen weer van genieten kan.

© Ligt bij fotograaf

Ben je sportief, houd je van hardlopen en wil je je graag inzetten voor een goed doel, meld je dan aan bij team Warmlopers – GLK.
Naast de halve marathon is het ook mogelijk vier Engelse mijlen te lopen.

Geen hardloper? Vanaf dit voorjaar is het mogelijk dit goede doel te steunen!

Rustpunt in de natuur

Op het Erf van Daendels kun je nog oude wallen en lanen van het oude erf van Daendels bewonderen en heerlijk wandelen over landgoed de Dellen vanaf de nabijgelegen parkeerplaats. Helaas zijn sommige oude laanbomen verzwakt en moeten voor behoud van veiligheid weg. Om de sfeer en uitstraling van dit erf te behouden is onze wens grote nieuwe laanbomen op het Erf te planten. Daarnaast willen we aan de slag met hersteld van de paden, het weer zichtbaar maken van de wallen en vernieuwen van de picknickbanken.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.