Cannenburch derde bij ‘Het beste kasteelrecept van Nederland’

Tijdens de prijsuitreiking op kasteel Duivenvoorde is bekend gemaakt dat kasteel Cannenburch met haar recept ‘Indische stoof’ de derde plek heeft behaald in de Vriendenloterij Kasteelprijs. Kasteelmanager Dejan Savic mocht samen met Gerard de Langen en Hetty de Vries, de stille krachten achter dit mooie recept, de prijs in ontvangst nemen.

In maart heeft het Nederlandse publiek een top 3 gekozen waarna de recepten in april op verschillende kasteellocaties aan een proefondervindelijke test onderworpen werden door een jury. Kasteel Cannenburch nam het met haar kasteelrecept ‘Indische stoof’ op tegen de perentaart met karamelsaus van Landhuis Oud Amelisweerd en de kweeperentaart van Museum Martena.

Nieuwe verhaallijn

Het gewonnen geldbedrag van € 2.500 stelt kasteel Cannenburch in staat om een nieuwe verhaallijn te ontwikkelen en daarmee haar bezoekers nog meer te kunnen informeren over de historie van het kasteel. Een tipje van de sluier; Anna Margaretha, een sterke vrouw in de 18e eeuw die veel heeft betekend voor de ontwikkeling van kasteel Cannenburch en haar omgeving.

De Kasteelprijs wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij kan Stichting Dag van het Kasteel de komende jaren een Kasteelprijs uitreiken, elk jaar met een ander thema.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.