Beheer Liendense Waard overgedragen

Uiterwaard bij Batenburg zal weer worden beheerd door Rijkswaterstaat.

Liendense Waard Landschap
Ton Rothengatter

Sinds de oplevering van de Liendense Waard in 2009 heeft Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) dit gebied beheerd namens de eigenaar Rijkswaterstaat (RWS). Recent heeft RWS, als gevolg van de aanpak ‘Waardengedreven OnderhoudsContract Uiterwaarden’, besloten om de Liendense Waard onder eigen regie te gaan beheren. Het onderhoud van alle uiterwaarden in perceel Maas wordt uitbesteed aan het consortium Maaskracht, bestaande uit Van de Wetering Cultuurtechniek; aannemersbedrijf Van Wijlen; aannemersbedrijf M.J. Smits, aangevuld met Tenders & Projects.

Wij hebben de Liendense Waard altijd met veel plezier beheerd, in samenwerking met lokaal betrokkenen. We hebben dit gedaan vanuit de visie dat de waard een belangrijk onderdeel is van het historische ensemble Heerlijkheid Batenburg. Daarvan maken ook de kasteelruïne, de eendenkooi, het Laakse Bos en de molen van Batenburg deel uit. We zijn trots op de natuurwaarden die zich in de Liendense Waard hebben ontwikkeld en het is mooi te zien dat voorbijgangers en bezoekers daar plezier aan beleven vanaf de dijk.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.