3 kastelen Kidsproof

Kasteel Hernen is door kinderen verkozen tot één van de 65 kindvriendelijkste musea in Nederland. De Museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar, gaven het museum het rapportcijfer 9.02. Kasteel Hernen is daardoor het meest kindvriendelijke museum van Gelderland. Het museum werd provinciewinnaar vanwege onder meer ‘omdat de lantaarn heel leuk is, waar je mee kan scannen en verhalen horen. Het verkleden als ridder was cool en de mensen waren heel aardig.’

De kastelen Doorwerth en Cannenburch mogen zich ook in 2022 weer ‘kidsproof’ noemen. Beiden kregen dit predicaat al eerder.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene oase de Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.