Voorjaarsvakantie

Let op: Dit evenement is geweest.
26 februari 2020 - 1 maart 2020

In de Voorjaarsvakantie zet kasteel Ammersoyen ná Carnaval de poorten open voor het publiek! 

Er is van alles te beleven; ontdek het kasteel op eigen gelegenheid, met een kinderrondleiding of tijdens de Speuren & Spelen tocht voor het hele gezin. Of kom een kijkje nemen bij de middeleeuwse kasteelbewoners tijdens de Middeleeuwse Ontmoetingen.

Het is zelfs mogelijk om met het hele gezin de middeleeuwse burcht in de avond te beleven met de Lichtjesrondleidingen, waarbij kinderen met een zelf versierde lampion het sfeervol verlichte kasteel gaan ontdekken. 

Activiteitenprogramma:

  • Speuren & Spelen: alle openstellingsdagen tussen 11-17u. Doe de opdrachten op het kasteelterrein en kraak de code waarmee je de schatkist kunt openen. Vervolgens ga je op pad in het kasteel. Onderweg zijn er allerlei opdrachten en spelletjes te doen.
  • Lichtjesrondleiding: vrijdag 28 februari, diverse tijdstippen. Avondopenstelling speciaal voor kinderen. Met je zelf versierde lampion ga je mee op een tour door het sfeervol verlichtte kasteel.
  • Kinderrondleidingen: 26 en 29 februari om 15.00 uur. Rondleiding speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. De kinderen mogen zich eerst verkleden tot jonkvrouw of ridder, daarna gaan ze met de gids een tour maken door het kasteel. 
  • Middeleeuwse Ontmoetingen: zondag 1 maart 11.00-16.30 uur. Stap terug in de tijd en ontmoet de middeleeuwse kasteelbewoners! Er zijn kleine activiteiten voor kinderen en er is een verhalenverteller die het verhaal van de draak van Gelre vertelt. 

Data geopend: woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 

Tijd: 11.00 tot 17.00 uur

Entree: volwassenen: 11,50 euro, kinderen 4 t/m 18 jaar: 5 euro, donateurs GLK en Museumkaarthouders: gratis entree. Let op: voor de Lichtjesrondleidingen en de Kinderrondleidingen gelden andere tarieven en is reserveren via e-tickets noodzakelijk. 

Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Informatie: ammersoyen@glk.nl, 073-5949582

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info