Voorjaarsvakantie

26 februari 2020 - 1 maart 2020

In de Voorjaarsvakantie zet kasteel Ammersoyen ná Carnaval de poorten open voor het publiek! Ontdek het kasteel op eigen gelegenheid, een rondleiding of met de Speuren & Spelen tocht. 

Tijdens een rondgang door het kasteel zie je onder meer de torenkamers, de ridderzaal en het vrouwenverblijf. In de poortkamer kun je een film over de hertog van Gelre bekijken. Via trappen in metersdikke muren bereik je de museumzolder waar de archeologische vondsten uit de gracht een beeld geven van de geschiedenis. 

Voor kinderen is er vanalles te beleven. Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen en in de wapenkamer kunnen ze onderdelen van een harnas uitproberen. 

Activiteitenprogramma:

  • Speuren & Spelen: alle openstellingsdagen tussen 11-17u. Doe de opdrachten op het kasteelterrein en kraak de code waarmee je de schatkist kunt openen. Vervolgens ga je op pad in het kasteel. Onderweg zijn er allerlei opdrachten en spelletjes te doen en kom je langs alle mooie plekken van Ammersoyen. De tocht is leuk om te doen met het hele gezin.

Verder activiteitenprogramma volgt. 

Data geopend: woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 

Tijd: 11.00 tot 17.00 uur

Entree: volwassenen: 11,50 euro, kinderen 4 t/m 18 jaar: 5 euro, donateurs GLK en Museumkaarthouders: gratis entree. Voor bepaalde activiteiten gelden andere tarieven. 

Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Informatie: ammersoyen@glk.nl, 073-5949582

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info