Vier het voorjaar

Let op: Dit evenement is geweest.
2 april 2017

De natuur wordt wakker en dat is goed te zien op landgoed Staverden. Dit prachtige bosrijke natuurgebied, tussen Ermelo en Elspeet op de noordwest flank van de Veluwe, bestaat uit een landhuis, een koetshuis, een oranjerie en een fraai aangelegd park. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt u zondag 2 april mee voor een wandeling door dit park. Hij staat stil bij de vroege voorjaarsbloeiers in het bos en het beekdal, waaronder bosanemonen, lelietjes der dalen, speenkruid, klaverzuring, salomonszegel en dalkruid. De aanwezige fauna komt ook aan bod. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: de tocht voert over onverharde paden pas uw kleding en schoeisel daarom aan op de verwachte (weers)omstandigheden.
Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
Informatie: Cor Jansen, tel. 06-83548251.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

 Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Landgoed Staverden

Meer info