Verwolde uit winterslaap

18 maart 2021

Huis Verwolde wordt weer uit haar winterslaap gehaald en maken we klaar voor een nieuw seizoen. Als bezoeker kunt u in deze periode een uniek kijkje achter de schermen nemen en hoort en ziet u wat er allemaal bij komt kijken om zo’n historische inventaris voor het nageslacht te behouden. In deze exclusieve rondleiding krijgt u ook een paar vertrekken te zien die normaal niet toegankelijk zijn.

Al eeuwenlang worden interieurs met zorg onderhouden. Veel preventieve maatregelen uit het verleden zijn vandaag de dag nog uitstekend toepasbaar. Ook in huis Verwolde was huishoudelijk personeel dagelijks in de weer. Nu zijn het onze, speciaal hiervoor opgeleide, housekeeping vrijwilligers die u vertellen hoe zij het historische interieur onderhouden. Dit doen zij aan de hand van de protocollen van de National Trust in Engeland.

Bij een kop koffie of thee met plaatselijke verwennerij in de authentieke keuken in het onderhuis wordt verteld hoe het koper en zilver gepoetst wordt. Ook is er speciaal voor deze dag een historisch verantwoord “poetspakketje” samengesteld voor u om aan te schaffen.

Online reserveren is noodzakelijk en kan binnenkort via deze pagina.

Datum en tijd: woensdag 10 en 17, donderdag 11 en 18 maart, aanvang 13.30 uur (duur ca. 2 uur).
Entree: volwassenen € 18,75 p.p. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 8,75 p.p.
Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren.

Locatie

Huis Verwolde

Meer info