Symposium Hernen 1544

Let op: Dit evenement is geweest.
21 juni 2017

Het middeleeuwse[MK1]  kasteel Hernen zal in de middag van 21 juni 2017 het toneel zijn voor kasteelliefhebbers in Nederland. In samenwerking met Geldersch Landschap & Kasteelen zal de de projectgroep Hernen vanuit de geschiedenisopleiding van de Radboud Universiteit een symposium organiseren op Kasteel Hernen. De projectgroep is verbonden aan de Master Geschiedenis en Actualiteit van de Radboud Universiteit en is dit semester bezig met bronnenonderzoek naar en rondom Kasteel Hernen. Het symposium dient als afsluiting van het onderzoeksproject en heeft als doel om de resultaten van het onderzoek te presenteren aan vakgenoten en geïnteresseerden.

Het thema van het symposium is ‘Kasteel Hernen in 1544’. Dit jaartal vormt het uitgangspunt van het onderzoek van de projectgroep en sluit aan bij de huidige thematische presentatie van kasteel Hernen. Tijdens het symposium zal het leven op en rondom kastelen rond de zestiende eeuw vanuit verschillende perspectieven onder de loep genomen worden. Hierbij is uiteraard bijzondere aandacht voor kasteel Hernen rondom het jaartal 1544. We lichten alvast het tipje van de sluier door te vermelden dat dr. ir. Taco Hermans, specialist kastelen bij de Rijksdienst Cultureel Erfgoed een bouwkundige invalshoek zal bieden op het kasteel.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan ons symposium. De officiële inschrijving zal op 10 mei worden gestart en kan geschieden via ons webformulier.  

Datum: woensdag 21 juni 2017

Aanvang: 13:00 uur

Kosten: €9,- voor deelnemers, €7,- voor studenten (inclusief koffie/thee, en versnaperingen)

Adres: Dorpsstraat 40 , 6616AH Hernen,

Informatie: per mail via projecthernen2017@gmail.com

Inschrijven kan op:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRGtn6K168Oew1Ai4OfV7R-E6PRcWceJZsXeEhYngF9A6HWw/viewform?c=0&w=1

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info