Sporenzoektocht

Let op: Dit evenement is geweest.
17 oktober 2018

Landgoed Lichtenbeek is een bosgebied met mooie lanen en een gevarieerd landschap. Daarin zijn vele sporen te ontdekken. Er wonen o.a. dassen, vossen en reeën die overal hun sporen achterlaten, waaronder pootafdrukken en vraatsporen. Maar ook de mens laat er zijn sporen achter. Uit de prehistorie zijn sporen te vinden, evenals uit de Middeleeuwen toen ijzer werd gewonnen op de Veluwe. Ook de periode dat Lichtenbeek een landgoed was met een buitenplaats voor rijke stadsmensen heeft zijn sporen achtergelaten. En ook de Slag om Arnhem toen Lichtenbeek korte tijd in de frontlinie lag. Ga met de boswachter mee op zoek naar sporen uit verleden en heden. Reserveren is niet nodig.


Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: parkeerplaats Airborne Begraafplaats, van Limburg Stirumweg te Oosterbeek aan noordzijde NS Station Oosterbeek. GPS DD (decimale graden): 51.993053, 5.849759.
Informatie: Peter Palstring, tel. 06-47966663 of Gerard van Kerkhoff, tel. 06–23218416.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Landgoed Lichtenbeek en Boschveld

Meer info