AFGELAST - Speuren

Let op: Dit evenement is geweest.
1 januari 2020

 

Tijdens de Pinksterdagen kunnen kinderen met hun ouders komen speuren en spelen in park Rosendael tussen 11:00 en 17:00 uur.

 

Park Rosendael

Ontdek het park en kasteel met de verschillende activiteiten op de Beleef! Plattegrond. Durf jij te rennen over de Bedriegertjes, kan jij een boomhut bouwen met de takken uit het bos, ontdek de waterdiertjes in de bosvijver en ga op zoek naar dierensporen. Trek je schoenen uit en loop ook over ons blotevoeten pad. Ga aan de slag met de opdrachten in de ‘Speuren en Spelen’ speurtocht, leer van alles over het park en zijn bewoners en los het raadsel op.

Hebben de kinderen alles goed ingevuld? Dan krijgen ze een speurdiploma en presentje!

 

Kasteel Rosendael

Ter plaatse kunnen bezoekers ook een bezoek brengen aan het kasteel. Kasteel Rosendael is een van oorsprong laatmiddeleeuws kasteel, dat door de hertogen van Gelre werd gebouwd. Het kasteel ligt in het Gelderse dorp Rozendaal bij Velp. Het bestaat uit een imposant en historisch ingericht kasteel dat een mooi beeld geeft van hoe er vroeger op een kasteel geleefd werd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

In het Beleef! Souterrain van het kasteel kunnen kinderen de geschiedenis van het kasteel leren kennen door verschillende spelletjes te spelen. Bezoek het kasteel, laat je verwonderen en kom terug vol verhalen!  

 

Datum en tijd: zondag 31 mei en maandag 1 juni, doorlopend tussen 11:00 en 17:00 uur.

Entree park: volwassenen € 6,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 4,00. Donateurs GLK gratis. Speurtocht € 2,00

Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.

Informatie: rosendael@glk.nl.

Reserveren niet nodig.

Locatie

Kasteel Rosendael

Meer info