Proefdag

Let op: Dit evenement is geweest.
11 augustus 2018

Op zaterdag 11 augustus van 11.00-16.00 uur organiseert bezoekerscentrum Staverden in samenwerking met Delicio Kookstudio & Catering de ‘Proefdag 2018’. U bent van harte welkom om te komen genieten van tal van streekproducten. Ook zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis. Voor deelname aan de activiteiten en het proeven van de specialiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Speciaal voor deze dag wordt de hout gestookte broodoven in het bakhuisje aangestoken om allerlei lekkers in te bakken. Ook de koperen soepketel op houtvuur krijgt een leuke functie. Gedurende de dag zijn er diverse rondritten met de huifkar. En er kan pony worden gereden. De kinderen mogen hun eigen vlechtbroodje maken en in de soepketel een vers scharreleitje koken.

De streekproducten waarvan kan worden geproefd zijn o.a. diverse zuivelproducten van omliggende boerderijen uit Staverden, Speuld en Leuvenum. Met kwark, karnemelk, roomboter, boerenkaas en yoghurt. Er zal Veluwse jam worden verkocht maar ook ter plekke gemaakte bloemsierkunst op boomschors. De nieuwe bierbrouwerij op het landgoed is ook open voor bezichtiging en proeverij. En uiteraard is het bezoekerscentrum zelf ook open.

Uit de broodoven komt heerlijke Veluwse toast met Gelderse ham, boerenkaas en verse ingrediënten uit de moestuin. En een krokante appel-bladerdeeg, lekker voor bij de koffie of de vers gemaakte citroenlimonade.

Adres: Bezoekerscentrum Staverden – Staverdenseweg 287 – Staverden (Ermelo). Uw auto kunt u parkeren op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden aan de Uddelermeerweg.

 

Locatie

Landgoed Staverden

Meer info