Paddenstoelenwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
2 oktober 2021

Het landgoed Majuba ligt ten westen van Epe. Het is onderdeel van de uitgestrekte bossen en heidevelden van de Noordoost-Veluwe. Door de verrassend vochtige bodem in een deel van het gebied is Majuba een paradijs voor paddenstoelen. Het gebied is sinds het begin van de twintigste eeuw als cultuurlandschap in ontwikkeling geweest. In het gebied wordt nu gewerkt aan meer variatie en afwisseling met loofhout. Ontdek het gebied en haar bijzondere paddenstoelen samen met de boswachters. Hoog gras en een wat drassige bodem vereisen goede schoenen.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 14:00 uur. Duur: ca. 3 uur
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Tip van de boswachter: stevige waterdichte wandelschoenen zijn aanbevolen. Neem een spiegeltje mee om de onderkant van de paddenstoelen te kunnen bekijken.
  • Startlocatie: Parkeerplaats Geldersch Landschap & Kasteelen, op de kruising van de Koekenbergweg en de Officiersweg te Epe.
  • Routebeschrijving: Neem op de A50 Apeldoorn-Zwolle afslag 27 (Epe) en volg richting Nunspeet (N309). Rijd daarbij steeds rechtdoor; na een rotonde en een kruising met stoplichten volgt nogmaals een rotonde. Sla ca. 1,5 km na deze rotonde rechtsaf de Koekenbergweg op. Volg deze ruim 1 km tot aan de kruising met de Officiersweg waar de asfaltweg verandert in een zandweg. De parkeerplaats ligt links.
  • Informatie: Fokko Andringa, tel.06-51543444 en Marinka Bakker, 06-45764022.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Locatie

Scherpenberg en Majuba, Morena

Meer info