Ontluikend leven

Let op: Dit evenement is geweest.
1 april 2017

De lente is begonnen! De zon laat zich weer wat vaker zien, de natuur wordt langzaam groen, de vogels zingen en er worden veel dieren geboren. Tijd dus om naar buiten te gaan en een frisse neus te halen! De boswachter neemt u mee voor een wandeling over landgoed Klein Bylaer.
Klein Bylaer is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een aantrekkelijk coulisselandschap met veel oude bomen, gemengd bos en natte heide. Er komen veel bijzondere plant- en diersoorten voor. Ook het oorspronkelijke waterbeheersingsstelsel van sprengen en beken is nog intact. Onder het gebied ligt een aantal grote ‘kwelkraters’ waar uitwisseling met het grondwater optreedt. Tijdens de wandeling vertelt de boswachter over de ontluikende natuur in het gebied. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: het is verstandig om goede wandelschoenen te dragen. Neem zo mogelijk ook een verrekijker mee.
Startlocatie: de parkeerplaats Erica Noord (Klein Bylaer) van het Geldersch Landschap & Kasteelen aan de rechterkant van de weg aan de Kallenbroekerweg, 3771 TB Barneveld.
Informatie: Henk Huizing, tel. 06-51966359 of Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

 

Locatie

Landgoed Klein Bylaer en Kallenbroek

Meer info