Nachtzwaluwexcursie

Let op: Dit evenement is geweest.
23 juni 2018

De nachtzwaluw is met recht een vreemde vogel. Hij begint te jagen in de schemering, maakt vreemde geluiden die eerder aan krekels doen denken en tenslotte is zijn vlucht een mix van een uil met een vleermuis. Daarbij lijkt hij een beetje op een torenvalk. De vertaling van zijn wetenschappelijke naam is dan ook geitenmelker, een ongewone naam voor een vreemde vogel. De boswachter gaat hem samen met u zoeken op de Loenermark, totdat het donker is en we hem niet meer kunnen zien. Deze excursie is een unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 21.00 uur. Duur: afhankelijk van de waarnemingen (± 23.30 uur).
Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Niet geschikt voor Kinderen < 12 jaar (stilte nodig).
Opmerking: onze boswachters weten op welke plekken de nachtzwaluwen te vinden zijn. 100% garantie op het horen en zien van deze vogels kunnen we echter niet geven; of ze zich goed laten horen en zien is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Het blijft de natuur.
Neem iets mee om te zitten, omdat we misschien enige tijd moeten wachten om de vogel te horen/waar te nemen. En trek goed schoeisel aan.
Startlocatie: vanaf de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld). Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag Loenen. In Loenen meteen na Hotel-Restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op. Deze weg ca. 3 km afrijden.
Informatie: Herman Heskamp, tel. 06-16862394, Chris Holtslag, tel. 06-47368561 of Henry Kats, tel. 06-53435237.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locatie

Loenermark

Meer info